Kollagén Peptid 500ml

A kollagén testünk egyik, ha nem a legfontosabb, építő eleme, mely szervezetünk összes fehérje tartalmának nagyjából 30%-át tesz ki. A kollagén az a kulcsfontosságú strukturális protein, mely kötést, rugalmasságot és regeneráló képességet biztosít a szervezet minden egyes kötőszövete részére, ide értve a bőrt, az ínakat, a szalagokat, a porcokat és csontokat. Összességében a kollagén egy erős és rugalmas ragasztó anyag, amely mindent egyben tart. 

12,990 Ft

Leírás

A kollagén testünk egyik, ha nem a legfontosabb, építő eleme, mely szervezetünk összes fehérje tartalmának nagyjából 30%-át tesz ki. A kollagén az a kulcsfontosságú strukturális protein, mely kötést, rugalmasságot és regeneráló képességet biztosít a szervezet minden egyes kötőszövete részére, ide értve a bőrt, az ínakat, a szalagokat, a porcokat és csontokat. Összességében a kollagén egy erős és rugalmas ragasztó anyag, amely mindent egyben tart.

Mi is a kollagén?

A kollagén az a „cement”, ami mindent összetart!

Több féle kollagén változat is jelen van szervezetünkben, de nagyjából 80-90% tartozik az I., II., vagy III.-as típusú kollagénok közé, melyek közül legnagyobb mennyiségben az I.-es típus található meg bennünk. Az I.-es típusú kollagén rostok jellemzője az óriási nyúlékonyság és a magas szakítószilárdság.

Szervezetünk szöveteiben különféle sejtek állítják elő a kollagént. Ezek a sejtek speciális aminosavakat és peptideket használnak a nagy, spirális kollagén struktúra felépítéséhez. Ezek aztán erős szövetté alakulnak, mely szerkezeti szinten támogatja szöveteink rugalmasságát és külső behatásokkal szembeni ellenállóképességét.

A kollagén szerepe a szervezetben (a kollagén nagyságrendi eloszlása a száraz testtömeg arányában)

Ahogy öregszünk, a szervezetünk egyre kevesebb kollagén előállítására képes, melynek első jelei a 30-as évek környékén jelentkezik, majd 40-es éveinkre erősen fokozódik.

Lássuk hogyan:

 • Bőr – Ahogy a bőrsejtek aktivitása csökken, a bőrszerkezet rugalmasságáért és strukturális szerkezetéért felelős kollagén háló elkezd leépülni. A bőr dehidratálttá és vékonnyá válik, mely miatt megjelennek a ráncok és mély barázdák.
 • Csontok – A csontszerkezet újra termelődése kiegyensúlyozatlanná válik, melynek során a csont leépülése meghaladja a csontépülést. Ez vezet a csontritkuláshoz és a csont törékenységének fokozódásához.
 • Ízületek – Az öregedéssel járó csökkenő kollagén szint a porcok leépüléséhez- és ezáltal az ízületi funkció hanyatlásához vezet. Ennek következménye az ízületek diszkomfortja, majd az ízületi fájdalom, ízületi gyulladás tartós kialakulása.
 • Izmok – A kor előre haladtával az izomtömeg és az erőszint fokozatosan csökken, hanyatlik, mely kihatással lesz egyensúlyunkra, testtartásunkra és mozgástartományunk szintjére. Az öregedés egy természetes folyamat, azonban külső tényezők – mint például az életvitel, a káros környezeti hatások, a légszennyezés, vagy az UV sugárzás – felgyorsíthatják az öregedés folyamatát, amelyek az öregedés jeleinek idő előtti megjelenéséhez vezetnek.

Mi a kollagén peptid?

A kollagén peptidek (azaz meghatározott sorrendben összekapcsolódó α-aminosavakból felépülő rövid polimerek) kis bioaktív peptidek, melyek a kollagén enzimatikus hidrolízisével jönnek létre. Más szóval a peptidek az egyes kollagén láncok molekuláris kötéseinek felbomlásával alakulnak ki. A hidrolízis a kollagén protein rostjait nagyjából 300-400 kDa (kilo Dalton tömegű) kis peptidekre csökkenti, melyek molekuláris súlya kisebb, mint 5000 Da. A kollagén peptideket más kifejezéssel hidrolizált kollagénnek, vagy kollagén hidrolizátumnak is nevezik.

A jelentősen kisebb mérető és sokkal könnyebben emészthető kollagén peptidet tehát kontrollált enzimatikus hidrolízissel lehet létrehozni.

Valahogy így: https://youtu.be/U9Gza_FX1dc

Milyen gyakorlati különbség van a kollagén, a zselatin és a kollagén peptid között?

A kollagén egy biztonságos, természetes összetevő, mely különböző típusokba sorolható. Hús tartalmú ételekben, vagy akár zselatin tartalmú desszertekben is találkozunk vele. Oldékonysága, emészthetősége és felszívódása típusonként változik.

A natív kollagén triplán csavart láncolatú aminosavakból áll, és strukturális szinten erősíti testünket. Ez a kollagén típus nem oldódik. Tipikus felhasználása a kollagén alapú gyógyszerburkok, a sebészeti tamponok stb. A natív kollagén molekuláris súlya nagyjából 300-400 kDa.

A zselatint a kollagén részleges hidrolízisével állítják elő. Ekkor a triplán csavart kollagén láncolatok különálló szálakra bomlanak. A zselatin kizárólag forró vízben oldódik és ahogy lehűl, zselés állagot vesz fel. (Gyakorlatilag ez történik a kocsonyával, amikor annak elkészítése során kifőzésre kerül a természetes zselatin az állati szövetekből.) Gél- és habképző, emulgáló és kötő/ragasztó tulajdonságai miatt, a zselatint gyakran használják kulináris, konyhai alapanyagként. A zselatin a gyógyszeripar számára is nélkülözhetetlen kötőanyag a kemény és puha kapszulák, tabletták gyártásához. A zselatin molekuláris súlya 50 kDa.

Amikor a zselatint tovább hidrolizálják, akkor a már külön szálakra szétbomlott protein láncok tovább szakadnak, kis aminosav peptidekké. A kollagén peptidek már hideg vízben is jól oldódnak, nagyon könnyen emészthetők a szervezet számára, valamint rendkívül gyors és jó a felszívódásuk. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy az elfogyasztott kollagén peptid több mint 90%-ban felszívódik és hasznosul, már a fogyasztást követő 1-2 órában. Ez a rendkívül gyors felszívódás a kulcsa annak, hogy ezek az esszenciális (= a szervezetünk által nem előállítható) peptidek és aminosavak eljussanak szervezetünkben a megfelelő helyekre, oda ahol szükség van rájuk.

A kollagén peptidek biológiai hasznosulása nagyon magas. Testünk építő kövei ők, melyek elengedhetetlenek szöveteink megújulásához, a haj, a csontok, az ízületek és a bőr fiatalon tartásához. Egyes kutatások arra jutottak, hogy a kollagén peptidek egyfajta üzenet átvivő anyagként is funkcionálnak a sejtek számára és beindítják az újabb kollagén rostok szintézisét, újra rendeződését, ezzel támogatva a szöveti struktúrák megújulását. További kutatások szerint a kollagén peptidek egészségre gyakorolt kiemelkedően pozitív hatását. A kollagén peptidek ugyanis hideg vízben is kiváló oldékonysággal rendelkeznek és biológiai hasznosulásuk, valamint bioaktivitásuk messze meghaladja a természetes zselatin pozitív egészségügyi hatásait. Emiatt a kollagén peptid sokkal inkább kívánatos szereplője a funkcionális étrendeknek és táplálék kiegészítőknek. A kollagén peptid molekuláris súlya rendkívül kicsi, 5000 Da alatti!

Az oldódás, felszívódás és emészthetőség változása a különféle kollagén típusok függvényében

Aktív összetevők

 • Hidrolizált kollagén    10 000mg
 • Hialuronsav                            50mg
 • C-vitamin                                     120mg
 • B5-vitamin                                       5mg
 • B6-vitamin                                       1mg
 • B7-vitamin                                 5000µg
 • B12-vitamin                                    24µg
 • Réz                                                     1mg
 • Kovasav                                            7mg

Adagolás

kollagén/nap                                adagok száma

10 000 mg     –     napi 25 ml     –     20 napra

8 000 mg     –     napi 20 ml     –     25 napra

6 000 mg     –     napi 15 ml     –     33 napra

4 000 mg     –     napi 10 ml     –     50 napra

Maximális adagja: napi 10 000 mg!

Állag

GMO-mentes és természetesen mentes a gluténtől, szójától, tojástól, laktóztól és a mogyoróféléktől. 100%-ban természetes ízű és színű folyadék.

Kiszerelés

A GyógyVarázs Kollagén Peptidje 500ml-es kiszerelésben érkezik. Felbontás után 2 hónapig használható. Hűtőszekrényben tartandó.

A kiszerelés tartalmazza a mérőedényt is, mellyel pontosan porciózható a szükséges napi adag.

Használat

A kívánt mennyiséget – lehetőleg naponta ugyan abban az időben – igya meg. (Vízzel, gyümölcslével, langyos, vagy hideg teával stb. keverhető.) A maximális napi adagot, amely 25ml (=10 000mg kollagén) ne haladja meg. Fontos tudni, hogy a táplálékkiegészítők nem helyettesítik a változatos étrendet.

Tárolás

Felbontás előtt hűvös, napfénytől védett helyen, felbontás után pedig hűtőszekrényben kell tárolni. Felbontást követően 2 hónapon belül fogyassza el. Gyermekektől távol tartandó.

Visszajelzés

Ezúton kérjük és buzdítjuk minden kedves Páciensünket, hogy a termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatos tapasztalataikat legyenek kedvesek megosztani velünk. Kérjük, hogy amennyiben már kipróbálta termékünket, legyen szíves véleményezni azt, mert ezeket a tapasztalatokat felhasználva szeretnénk termékeinket tovább fejleszteni, illetve kínálatunkat bővíteni. Előre is köszönjük segítségét!

 

GMO-mentes és természetesen mentes a gluténtól, szójától, tojástól, laktóztól és a mogyoróféléktől. 100%-ban természetes ízű és színű folyadék.
Hialuronsavval és hozzáadott vitaminokkal!
A legmagasabb szakmai sztenderdek szerint!
Rendelése a következő munkanapon megérkezik Önhöz! Ha 8000Ft feletti összegben rendel, akkor a futár költségét is mi álljuk!
Munkatársaink pillanatok alatt felveszik rendelését!
Próbálja ki bátran! Ha mégsem elégedett kérdés nélkül visszavásároljuk öntől a terméket, a rendelésátvételt követő 2 héten belül!
GMO-mentes és természetesen mentes a gluténtól, szójától, tojástól, laktóztól és a mogyoróféléktől. 100%-ban természetes ízű és színű folyadék.
Hialuronsavval és hozzáadott vitaminokkal!
A legmagasabb szakmai sztenderdek szerint!
Rendelése a következő munkanapon megérkezik Önhöz! Ha 8000Ft feletti összegben rendel, akkor a futár költségét is mi álljuk!
Munkatársaink pillanatok alatt felveszik rendelését!
Próbálja ki bátran! Ha mégsem elégedett kérdés nélkül visszavásároljuk öntől a terméket, a rendelésátvételt követő 2 héten belül!

További információk

Kiszerlés

200ml, 400ml

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kollagén Peptid 500ml” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.