Barion Pixel
A legfontosabbak a környezettudatosságról és a kiegyensúlyozott életmódról… I. rész.

A legfontosabbak a környezettudatosságról és a kiegyensúlyozott életmódról… I. rész.

2020. 04. 19.

Környezettudatosan kiegyensúlyozott életet élni! Nagyjából ez a lényege mostani cikkünknek, de mit is jelent ez pontosan? Miért kell környezettudatosan élni, és mégis hogyan tegyük ezt, mint átlagember? Hiszen nem tudunk “milliókat” adakozni az őserődnek és nem tudunk mindenkit befolyásolni, hogy a boltba ne autóval ugorjanak el. Ugyanakkor mit jelent a kiegyensúlyozott életmód? Mit tehet egy átlagember a kiegyensúlyozott életmód érdekében, mikor napról napra dolgozik, fizeti a sárga csekket, hordja a gyereket suliba, óvodába, vezeti a háztartást és stb. Hogyan tesz a Gyógyvarázs a környezet tudatos életmódért? Hogyan tereli a pácienseket a kiegyensúlyozottság felé? Csupa megválaszolatlan kérdés, gyertek hát, kattintsatok és azonnal megkapjátok a válaszokat!

Nehéz, nagyon nehéz a mai modern embereknek. De senki sem mondta, hogy könnyű lesz az életünk, mielőtt még úgy döntünk, hogy leszületünk a Föld nevezetű bolygóra, annak is valamely kontinensére, azon országaiba, annak városaiba, valamelyik ott lakó családba. Sokan eltévednek az élet rögös útjain, és vagy nagyon nehezen találnak vissza, vagy már sohasem találnak oda, ahonnan eltévedtek. Életünk, mint egy mókuskerék, forog körbe- körbe és nagyon könnyű leesni róla, aztán már kapkodjuk a fejünket, hogy miért…

Nagyon bele sem gondolunk, hogy jelenlegi életmódunk mihez is vezethet, majd később… 1 év, 10 év, 50 év múlva. Ha valaki 50 évesen súlyos beteg lesz, akkor jobbára a fiatalon űzött életmód a felelős.

Cikksorozatunkat egyelőre szüneteltetjük, mely a Haj-Bőr-Köröm Komplexumot mutatná be, az is érkezni fog, de most ezen rendkívüli témát szeretnénk körbe járni, mert úgy érezzük, hogy erről most kell beszélnünk, és mindenkit visszaterelni a jó irányba, legyen az a Földanyánkkal, vagy a kiegyensúlyozott életmóddal kapcsolatos. E kettő kéz a kézben jár, az egyiktől kapod az életet magát és az ahhoz szükséges létfontosságokat, a másiktól pedig a minőségi, szerethető, egészséges életet és csakis TE döntöd el, hogy milyen életet is akarsz magadnak, vagy milyen életet akarsz élni. Tanácsok, tippek, trükkök hangzanak el majd a cikkben, illetve eláruljuk, hogy mit nyújt a Gyógyvarázs a Földanyát nézve, és mit a rengeteg páciensnek, aki inkább kiáll a gyógyszertár soraiból és úgy dönt, hogy teljes életet akar élni, mindenféle mesterséges, szintetikus anyagoktól mentesen.

A Környezet Tudatosság

Vigyázz a Földre, Vigyázz a Bolygónkra! Vigyázz Földanyánkra!

Környezettudatosan bárki képes élni! Bárki. A leggazdagabbaktól a legszegényebbekig, csak míg az előbbi többet is tud(na) adni, addig az utóbbi kevesebbet, de ugye sok kicsi, sokra megy. Nem kell ahhoz kő-gazdagnak lennünk, hogy tegyünk Földanyánkért. A legapróbb mozzanat is már kifizetődik, és a Föld bolygó hálás lesz érte. Hacsak annyit teszünk, hogy az 5 percre lévő boltba nem autóval megyünk, hanem gyalog vagy bringával, már tettünk a Földünkért. Ha odafigyelünk a szelektíven történő hulladékgyűjtésre, vagy a saját magunk környezetére illetve saját magunkra, és nyakon csípjük magunkat, amikor a Túró rudis papírt kiakarjuk dobni az ablakon az autóból… helyette inkább félretesszük és keresünk egy szemetest és abba dobjuk, már tettünk a környezetünkért és annak egészségéért. Sokan azért nem élnek környezet tudatos életet mert azt mondják “de hát egy fecske nem csinál nyarat”… márpedig az az egy fecske is, számos dolgot csinálhat. Például rávehet több fecskét, hogy ne egyedül legyen. Cégünk nagyon komolyan veszi a környezet tudatosságot. És ezt nem csak úgy mondjuk, hanem így is teszünk. Hiszen, ha nem óvjuk és figyelünk rá, akkor nem sok értelme van élni, és ugyanúgy figyelnünk kellene az utókorra is.

Most eláruljuk, hogy mi a Gyógyvarázsnál mit teszünk Földanyánkért, és utána tippeket adunk, hogy Te mit tudsz tenni érte. Tegyünk közösen, mert egységben az erő, és csak együtt tudjuk a Földet védeni, mely neked, nekünk és mindenkinek az életet adja.

Magunk között ezt a szemléletet “natúr szemléletmódnak” hívjuk. Mert a környezet tudatosság nem csak az alapanyagaink és gyártási technológiánk megválasztásánál fontos számunkra, hanem egyaránt fontos a csomagoló anyagaink, tégelyeink, postai küldeményeink, de még a papír- és hulladékkezelési gyakorlatainknál is. És ezt hogyan?

Úgy, hogy ahol csak lehetséges törekszünk újrahasznosított, vagy újra hasznosítható anyagokat használni. Éppen ezért tégelyeink újrahasznosított PET műanyagból készülnek, melyek tetejére szintén hasznosítható alumínium fedő kerül. Díszdobozaink kivitelezésekor ezért döntöttünk a 100%-ban újrahasznosított kartonpapír használatáról. Sőt, hab a tetején, hogy annyira elvetemülten követjük ezt a szemléletet, hogy ezen díszdobozok elkészítésénél sem használunk semmiféle ragasztót, egyetlen egy cseppet sem. Inkább okos hajtogatással oldjuk meg. Ezeken túl, amit csak lehet elektronikusan intézünk, kerüljük a felesleges nyomtatásokat, ezáltal a felesleges szemeteléseket is. De ha mégis szemét keletkezik, azokat igyekszünk minél inkább, minél jobban szelektálni. Cégünk komolyan veszi ezen szemléletet, és például egy új munkatárs felvételekor, elvárás, hogy a leendő munkatársunk hasonló személetet kövessen mind magánéletében, mind a munkahelyen is.

Gyűjtsd a szemetet szelektíven, használj újrahasznosítható csomagolóanyagokat, vezess kevesebbet, ültess több fát!

És, hogy Te mit tehetsz? Sok mindent. Amit mi teszünk, annak alapvetőnek kellene lennie mindenkinél, amit mi teszünk sok- sok apróság, ami nagyon is sokat számít.

 1. Tudatosság
  Ez az első lépés. Nagyon fontos, hogy tudatosítsd magadban azt, miként kell úgy élni tovább az életedet, hogy az a Földanyánkra is tekintettel legyen. Pl: mivel utazom, milyen háztartási eszközöket használok, mit vásárolok, ha vásárolok milyen cégtől, aki veled együtt szintén odafigyel a környezetre, vagy nem tesz érte… ha nem tesz érte, keress meg olyat, akik igen, és onnan vásárolj. Egyszóval a tudatosság az alapja mindennek. Tudatossá kell tenni magadban azt, hogy vigyázol az élőhelyedre, a Földre.
 2. Sétálj többet, vezess kevesebbet
  Amellett, hogy nagyon egészséges és költségkímélő (ugye üzemanyag), nagyon hatékony a környezet megóvása érdekében. Egy kis séta jót tesz a testnek és léleknek is egyszerre. Ha nem nagy beváráslásról van szó, hanem valamiért el kell ugrani a boltba, akkor válasszuk ezt a megoldást, a környezet érdekében, DE a saját szervezeted és tested érdekében is.

   

 3. Válassz energiatakarékos háztartási gépeket
  Az A+ vagy A++ energiafelhasználású termékek ára, ugyan kicsit magasabb, de a különbözet hosszú távon bizony visszajön majd a villanyszámlán, ugyanis jóval kevesebb energiát fog fogyasztani, ami jó a környezetünknek is, ugyanakkor jó a felhasználójának is.
 4. Ültess fát
  Sok magyarázatot nem kér, hogy miért. Ugye elsősorban oxigént termel, tisztítja a levegőt, árnyékot adnak, mely alatt hűsölhetünk, lakhelyet biztosítanak az állatvilágnak, és ha gyümölcsfáról van szó, akkor még finom lédús gyümölcsöt is adnak. Ültess fát, minél többet!
 5. Szelektálj, ne szemetelj, add át másoknak
  És végül két nagyon alapvető tipp: NE SZEMETELJ, mindig kukába, ha teheted szelektíven dobd ki a szemetet. Otthon pedig a hulladékot szelektíven gyűjtsd. Legvégül pedig, add tovább ezt a szemléletet a barátoknak, szomszédnak, gyerekeidnek és az egész családnak! Hiszen ez mindenkiről szól!

Hidd el, Földanyánk hálás lesz érte, ha segítesz rajta! Óvd a Földet!

Ezen pár pont megfogadásával, napirendünkké alakításával nagyon sokat tehetünk a Földért, melyen élünk, és mely által élünk! EZ mindenki felelőssége, hogy az emberiség ne egy kihalt, kipusztult helyen éljen, hanem az utókornak is maradjanak meg azok a természeti kincsek, amiket a Föld ad számunkra.

Bízunk benne, hogy mindenkit sikerült meggyőznünk afelől, hogy miért érdemes környezettudatosan élni.

Rendkívüli cikkünk első részének a végéhez értünk, ha csak egy ember megfogadja a cikkünkben megfogalmazott dolgokat, már sikert értünk el vele. És, hogy ne legyen olyan hosszú, itt most meg is állnánk. A következő napokban folytatjuk a kiegyensúlyozott életmóddal, addig is a Gyógyvarázs legyen veletek.

Folytatjuk…

a Gyógyvarázs Kereskedelmi Kft.
+36/20-541-0000
info@gyogyvarazs.hu