Barion Pixel
Alga

Alga

2020. 02. 16.

Az alga egyszerű növény, melyeket méret szerint két csoportba, a mikro- és a makro méretű algák csoportjába sorolhatjuk. A kozmetikai iparban is használt mikro algák közé tartoznak a cianobaktériumok (a kék-zöld alga), a barna-, a piros-, a zöld-, és a kék alga.

A mikroalgák autotróf anyagcseréjük alatt fotoszintézissel fejlődnek, mely folyamán napfényből, széndioxidból és néhány vízoldékony tápanyagból nyernek energiát. Több mint 20 000 faját ismeri a tudomány.

Előfordulás

Az algák a Földön szinte mindenhol előfordulnak. Kiemelkedően fontos szerepet játszanak a sós- és édesvizek ökoszisztémáiban, hiszen az algák a tápláléklánc elemi alappillérei. Az algák termelik 70%-át annak a levegőnek, amit belélegzünk.

Hatóanyag

Poliszacharid, klorofill, magas antioxidáns tartalom. Fajtól függően magas protein, A vitamin, B1 vitamin, vas, nátrium, foszfor, magnézium, cink, és kalcium tartalom.

Felhasználás

Az algakivonatok használata a modern kozmetika iparban egyre nagyobb teret nyer, hiszen hatásos gyógyír lehet olyan bőr problémákra, mint a korai bőröregedés, a napozás-, a káros napsugárzás következtében fellépő égés és bőrirritáció, a pigmentációs zavarok kezelésében. Természetes fényvédő hatású.

Elképesztő sokoldalúsága miatt minden termékünk alap mátrixában helyet kapott az alga.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot

   

 

algapor és tabletta