Barion Pixel
Allantoin

Allantoin

2020. 04. 15.

Az allantoin egy bőrkondicionáló és bőrvédő készítmény, amely a kozmetikai termékek széles körében, így szappanokban, samponokban, sminkekben, szájápolási termékekben és természetesen krémekben is megtalálható.

Előfordulás

Ez az alapanyag a természetben is megtalálható, de mesterséges úton is előállítják a kozmetika ipar számára.

Az emberen és a fejlettebb emberszabásúakon kívül minden emlős vizeletében megtalálható az allantoin. Szerencsére azonban sok növényből is kivonható ez az összetevő. Ezek közül a legfontosabbak a komló, a gesztenye és a medveszőlő.

Hatóanyag

Allantoin, amely egy fehér, szagtalan, por állagú alapanyag. Vegyületei – amelyeket kozmetikai és testápolási termékekben alkalmazhatnak – magukban foglalják a C-vitamin, a B7-vitamin, valamint a B5-provitamin allanotin-sóit, azaz az allantoin-aszkorbátot, -biotint, valamint -panthenolt.

Felhasználás

Elsősorban bőrszerkezet javító-, hámképző-, sebkezelő-, pattanás ellenes-, bőrnyugtató hatása miatt fordul elő ennyire sok kozmetikai készítményben. Csecsemők és kisgyermekek számára is ajánlott, biztonságos kivonat.

Kiválóan alkalmas lehet az aknéktól heges bőr irritáció mentes helyreállítására. Az “irritáció mentesség” jelen esetben azért fontos, mert akné kezelés kapcsán sokak szednek egyéb készítményeket, melyek alkalmazása más hatóanyagok használatát kizárja, pont a lehetséges irritáció miatt.

Ez a hatóanyag nem csak fokozottan hidratálja és táplálja a kiszáradt, vitamin hiányos bőrt, de lehetővé teszi az elhalt hámsejtek leválását és a természetes hámosodás beindulását.

Azoknak is javasolt erre az alapanyagra odafigyelni, akik számára napvédő krémük okoz allergiás tüneteket. Ezekben az esetekben érdemes olyan terméket keresni, mely tartalmazza a sejthidratáló és UV védő hatóanyagot. Fokozottan érzékeny bőrűeknek célszerű megfontolni, hogy egyéb kozmetikumaikat, így az alapozókat, púdereket, korrektorokat, rúzsokat stb. is olyan termékre cseréljék, melyek ezzel az alapanyaggal készülnek.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot

    

allantoin por