Barion Pixel
Aloe Vera (Aloé)

Aloe Vera (Aloé)

2020. 02. 02.

Az Aloe Vera az ókori Egyiptomban a “halhatatlanság növénye” elnevezést kapta. A növény nedvét Kleopátra szépségmegőrzési céllal használta, és mindmáig használatos kiemelkedő gyógyító hatása miatt. Ha van kéznél aloé növény – amely egyébként nagyon jól tartható lakásban is – akkor apróbb sérülések esetén csak néhány cseppjével nedvesen kell tartani az érintett bőrfelületet és már kezdődik is a gyógyulás.

Előfordulás

A trópusi öv növénye. Észak-Afrika, Közel-Kelet, Ausztrália, Dél-Amerika, Mexikó területén őshonos.

Hatóanyag

A növény levelében található zselés, kocsonyás anyag 99%-a víz. A maradék 1% hatóanyag azonban úgy ismert, mint az egyik leghatékonyabb gyulladás csökkentő és hámsérülés gyógyító hatóanyag. Mára a kozmetikai ipar egyik alaptermékévé vált.

Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, antibakteriális, gomba- és vírusölő, sebtisztító hatásáról ismert alapvető gyógynövény. Aminosavakat, antrakinonokat, enzimeket, hormonokat, lignint és ásványi anyagokat tartalmaz.

Felhasználás

Különösen hatásos felületi hámsérülések, horzsolások, zúzódások, égési sérülések, kiütések, pörsenések, ekcéma, pikkelysömör kezelésére, valamint ismert hidratáló, bőrfeszesítő hatásáról is. Képes továbbá eltávolítani a bőrfelszín elhalt hámsejtjeit, valamint fokozni a sejtregenerációt, ami által csökkenti a hegek és ráncok kialakulását.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot

 

Aloé krém és növény

A gyógyító aloé