Persea americana

Avokádó (Persea americana)

Az avokádó az inkák, maják és aztékok egyik kedvelt csemegéje, melyet már ezek a népek is előszeretettel használtak bőrápolási célokra. Magas vitamin és ásványi anyag tartalma-, valamint szinte szagtalan jellege miatt hamar a kozmetika ipar egyik kedvelt alapanyagává vált a XX. században.

Előfordulás

A növény Mexikóból származik. A szubtrópusi öveben élő növény, mely nagyon rosszul tolerálja a hideget, az akár csak enyhén fagyos időt.

Hatóanyag

Alanin (Koenzim A), alfa-karotin, alfa-tokoferol (E-vitamin), arginin, aszkorbinsav (C-vitamin), aszparaginsav (borostyánkősav), béta-karotin (provitamin A), biotin (B7-vitamin), koffeinsav, kalcium, szénhidrátok, koleszterin, réz, dopamin, zsír, rostok, folsav (B9-vitamin), vas, lecitin, lutein, lizin, magnézium, niacin (B3-vitamin), kálium, D-vitamin, cink, riboflavin, nátrium, tiamin (B1-vitamin), szerotonin, linolénsav (Omega 3), olajsav, pantoténsav (B5-vitamin), fitoszterolok

Idegnyugtató, bőrlágyító, vitalizáló hatású. Külsőleg gyógyítja az arthritiszt és az ízületi bántalmakat, fokozottan táplálja a bőrt.

Felhasználás

Az avokádó sötétzöld olaja sűrű, hidratálója minden száraz, alultáplált bőrnek. A házi bőrápolás egyik legkedveltebb alapanyaga.

Kedvező hatóanyag tartalmán túl kiválóan alkalmas egyéb alapanyagokat is a bőrbe nyomni. Így gyakori alapja masszázs és bedörzsölő krémeknek, valamint olyan kozmetikumoknak, melyeknél fontos, hogy a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe eljussanak. A-, B-, D- és E-vitamin tartalma a növényi olajok között kiemelkedő, egyedi; gazdag ásványi anyagokban és proteinekben.

Bővelkedik egyszeresen telítetlen zsírsavakban, melyek filmréteget képesek a bőr felületén képezni, így az avokádó természetes védelmet nyújt a káros környezeti hatásoktól és a nap káros sugaraitól.

A legmagasabb minőségű alapanyagot hideg sajtolási eljárással lehet kinyerni a növényből.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot

GyógyVarázs Elixir GyógyVarázs Sajgókrém  GyógyVarázs Varikofit logó

Persea americana

érett avokádó

Persea americana

avokádó olaj

0 238

Szóljón hozzá