Biotin (H-vitamin)

Biotin (H-vitamin)

2020. 04. 13.

A biotin (vagy más néven B7-vitamin, H-Vitamin, R Koenzim) egy vízben oldódó (nem túladagolható) természetes vitamin, melyet táplálkozásunk során folyamatos juttatunk szervezetünkbe. A bőrápolás területén elsősorban hidratáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Előfordulás

Az olajos magvak, a szója, a máj, tojássárgája, élesztő, karfiol és a halak bővelkednek biotinban. Kötött formában a gabonafélék is tartalmaznak ilyen vitamint. Minimális mennyiségben pedig a húsok hordozzák.

Hatóanyag

B7-vitamin, H-vitamin, R-koenzim

Felhasználás

Egyrészt simítja, puhává teszi és hidratálja a bőrt. Táplálja és energizálja a sejteket. Másrészt természetes állagjavítója, textúra fokozója a krémkészítményeknek.

Az étrend-kiegészítő készítményekben előszeretettel használt vitamin, mivel fokozza a sejtnövekedést. A szervezetben a biotin hiánya hajhulláshoz, bőrkiütéshez, ekcémához, ajakgyulladáshoz, magas koleszterin szinthez, étvágytalansághoz, vérszegénységhez és (súlyos hiány esetén) szívproblémákhoz vezethet.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot