Barion Pixel

COGNIGO 500ML

cikkszám: GV0051
Raktáron
19 790Ft
(39,5 Ft/ml)

Megnevezés: GyógyVarázs Cognigo

 

Kiszerelés: 500ml

 

Termék meghatározása: Cogniviát és Fibregumot tartalmú étrend-kiegészítő készítmény

 

Állag, íz: közepesen sűrűn folyó, epres, édes, fűszeres ízű folyadék

 

Ajánlott napi bevitel: 15ml, mely a mellékelt mérőpohárral kimérhető. Ajánlott 100ml vízben, vagy egyéb folyadékban elkeverni. A termék 33 adagot tartalmaz.

 

Figyelmeztetés: A mellékhatások előfordulása nagyon ritka. Gyógyszerekkel történő negatív kölcsönhatást eddig nem tapasztaltak. Kérjük tartsák be az ajánlott adagolást!

 

Szavatosság: Szavatossági idő a flakon alján feltüntetve.

Tárolás: Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz helyen, szobahőmérsékleten tárolandó! Felbontás után sem szabad hűtőszekrényben, vagy 8 Celsius fok alatti hőmérsékleten tárolni! Felbontás után három hónapon belül fogyassza el!

 

Fontos: Használat előtt alaposan rázza fel a terméket!

 

Gyártja és forgalmazza: Gyógyvarázs Kereskedelmi Kft. 4400 Nyíregyháza, Víz u. 21/B. www.gyogyvarazs.hu

 

 

Összetevők (INCI):

Egy adagban (15ml)

Flakonban (500 ml)

Cognivia

599mg

19,96g

Fibergum

1197mg

39,91g

Citromsav

449mg

14,97g

Szorbitol

748mg

24,95g

Glicerin

2993mg

99,78g

Na-benzoát

9mg

0,30g

K-szorbát

9mg

0,30g

Solutio Conservant

9mg

0,30g

Víz

10477mg

349,24g

Szukralóz

9mg

0,30g

 

 

A Cognivia tartalmú Gyógyvarázs Cognigo folyékony memória vitaminja: egy új növényi alapú-, organikus étrendkiegészítő készítmény a kognitív teljesítmény javítására

 

 

Mik a kognitív funkciók és hogyan is működnek?

 

Mi emberek egész életöltőnkön keresztül folyamatosan információt dolgozunk fel és viselkedési formákat veszünk fel minden egyes új helyzethez, vagy személyhez. Továbbá új ismereteket és készségeket is szerzünk tapasztalataink alapján.

 

Ezeket a folyamatokat az agyunk speciális, kognitív funkcióknak nevezett eszközökkel hajtja végre. Hat különböző olyan kognitív funkció létezik, amelyek mélyen összekapcsolódnak egymással, egymástól függenek, azonban önmagukban nem képesek egyetlen intellektuális feladat elvégzésére sem.

 

Ez a hat kognitív funkció két szintre oszlik:

 

Alacsony szintű kognitív folyamatok

 

 1. Észlelés, megismerés (gnózis) - lehetővé teszi számunkra annak a felismerését és azonosítását, amit érzékszerveink éreznek (például látás, hallás, ízlés, szaglás és tapintás).

 

 1. A praxis összehangolja testünk különböző részeit egy motoros feladat végrehajtásához (például futáshoz, rajzoláshoz, öltözködéshez, főzéshez stb.)

 

 1. A nyelvhasználat olyan kognitív funkció, amely megértést és kifejezést igényel. Mindkét típust, a szóbelit és az írásbelit is magában foglalja. (pl. hallás, megbeszélés, olvasás és írás).

 

Magas szintű kognitív folyamatok

 

 1. A figyelem lehet szelektív, (csak egy dologra kell összpontosítani: egy telefonhívás fogadására), tartós, (sokáig kell koncentrálni: részt venni egy tanórán), vagy megosztott (különféle dolgokra kell összpontosítani egyszerre: részt venni például egy órán és jegyzetelni.

 

 1. A memória, amely további két alcsoportra, a munkamemóriára és a hosszútávú memóriára osztható.

 

A munkamemória magában foglalja mind a rövid távú memóriát, mind a manipulációt egy mentális feladat, például a mentális számítás elérése érdekében. A rövid távú memória kapacitása korlátozott. Rövid időre tárolja csupán az azonnali értelmezéshez használt adatokat.

 

A hosszú távú memória lehetővé teszi az adatok mentését és bizonyos idő után történő visszahívását. Például: emlékezés édesanyád születésnapjára, vagy egy különleges vacsora receptre.

 

 1. A végrehajtó funkció valószínűleg a legösszetettebb és egyben leginkább függ más kognitív funkcióktól. Alkalmazkodással (például viselkedéssel) jár, amikor új vagy ismeretlen helyzetbe kerülünk.

 

Számos intellektuális feladat megköveteli a végrehajtó funkciót: tervezés, stratégia meghatározása, meggondolás, önmagunk elfogadása, csapatmunka, az ösztönös reakció gátlása, önellenőrzés stb. Például, hogyan lehet új utat találni reggel munkába menet egy baleset miatt a szokásos útvonalon.

 

Minden kognitív funkció a többi kognitív funkcióval kombinálva, összehangoltan működik. Pontosabban, a figyelem, a munkamemória és a hosszú távú memória szorosan kapcsolódik egy intellektuális feladat eléréséhez.  (Csakúgy mint a végrehajtó funkció.)

 

Manapság az információk gyorsabban áramlanak, mint valaha. Folyamatosan szüntelen adatáramlással állunk szemben, amelyet le kell fordítanunk, meg kell értenünk és meg kell jegyeznünk.

 

Kognitív funkcióink véget nem érő és folyamatos kihívásoknak vannak kitéve. 

 

Ebben az összefüggésben a hosszú távú memória (és a memória előhívásának folyamata) kiterjesztése, a figyelem és a munkamemória javítása és hatékonyságának fokozása a mindennapi alkalmazkodás és a kiemelkedő teljesítmény megkerülhetetlen eszközeivé váltak a modern életben.

 

Kiket érint a kognitív teljesítmény kérdése?

 

Az egészségtudatos emberek számára a tápláló, tudatos étrend nagyban hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Az egészséges életmód azonban kihívást jelenthet. Ezért fordulnak a modern társadalmak tudatos vásárlói a táplálék kiegészítőkhöz.

 

Mivel a 60 éven felüliek száma várhatóan megduplázódik 2000 és 2050 között (WHO, 2017), a kognitív egészséggel kapcsolatos aggodalmak világszerte növekszenek. A demencia az elsődleges aggodalmak közé tartozik az idősebb korosztálynál, akik a kognitív egészségügyi termékek elsőszámú célcsoportját jelentik.  

 

Egy 2019-es felmérés szerint (FMCG Guru, 2019) a mentális éberség problémát jelent a fogyasztók számára, hiszen sokan küzdenek a koncentráció és a figyelem fenntartásának nehézségeivel a nap folyamán: 41% nyilatkozik a koncentráció hiányáról, 34% pedig a mentális fókusz hiányáról.

 

A kognitív egészséget támogató étrend kiegészítők minden ember számára előnyösek lehetnek, korcsoporttól és generációtól függetlenül. Felgyorsult társadalmunkban egyre nagyobb az igény az olyan aktív emberek iránt, akik szeretnének mentálisan éberek és szellemileg versenyképesek maradni. Ők azok, akik fokozottan aggódnak memóriájukért és kognitív étrend kiegészítőket fogyasztanak, annak érdekében, hogy aktívak és mentálisan élesek maradjanak. A sportolók arra használják ezeket az étrend-kiegészítőket, hogy koncentráltak maradjanak gyakorlás és versenyzés közben. Az adatok azt mutatják, hogy a fiatalok, vagy a diákok 20%-a használ pszichés erősítőket, hogy javítsák teljesítményüket a vizsgák alatt, mivel a vizsgákhoz a már megtanultak felidézésére van szükség (Passeport Santé, 2016).

 

Az idősebbek mentálisan gyors felfogásúak akarnak maradni (az 50 év feletti felnőttek 94% -a számára a mentális frissesség alapvető fontosságú) ( AAARP, 2011).

 

 

 

 

A virágzó kognitív piac

 

A Research and Markets intézet szerint a kognitív termékek piaca várhatóan 14% -kal nő 2018 és 2022 között. Az Élelmiszerek és italok piacán a kognitív összetevők még mindig kisebbséget képviselnek. Új termékek jelennek meg azonban, például italok, gabonapelyhek vagy teák, amelyek az agy teljesítményének javulását fokozzák. Elsősorban étrend-kiegészítőkben használják a kognitív összetevőket és ezért a kognitív egészség mára már egy virágzó üzletággá kezd válni, ami 2015-ben elérte a 2,7 milliárd dolláros forgalmat az Egyesült Államokban (Euromonitor International, 2016).

 

A fogyasztók elsősorban a memóriát fokozó előnyöket keresik (72%): az ilyen termékek az értékesítés 50% -át képviselik. Másodsorban arra törekszenek, hogy fenntartsák az egészséges agyi funkciókat (59%), megakadályozzák a memóriavesztést (57%) és segítsenek a koncentrációban (55%). Végül a fogyasztók 48% -a fokozott figyelem erősitését keresi e kiegészítőkben.

 

Általános aggodalomra ad okot az alváshiány, a stressz és a hangulat is, amely hatással lehet a kognitív egészségre.

 

Az Egyesült Államokban a kognitív és agyserkentő kiegészítők piacát három fő összetevő képviseli: hal- és állati olajok, multivitaminok és Ginkgo biloba (Nutrition Business Journal).

 

A növényi termékek természetesebb és egészségesebb imázzsal rendelkeznek az állati eredetű alapanyagokhoz képest. Ez a zöldségtrend igaz mind az élelmiszerek, mind az italok, mind pedig az étrend-kiegészítők piacain. Az étrend-kiegészítők gyógynövényes alapanyag kategória növekszik a leggyorsabban. 2016-ban ez a kategória képviselte az új termékbemutatók 16% -át (Innova, 2016).

 

A növényi alapú termékek egyre nagyobb részaránnyal bírnak a teljes étrend-kiegészítő szektorban és kezdenek elterjedni a kognitív kategóriákban is.

 

A kognitív termékek kategóriájában 2016-ban az előző évhez képest 4,5% -kal több gyógynövény-kiegészítő került forgalomba. Ez a gyors piacbővülés azt jelenti, hogy a kognitív növényi termékek iránti igények még messze nincsenek kielégítve.

 

A zsálya, mint superfood

 

Superfoodnak (szuper ételnek) nevezünk minden olyan alapanyagot vagy élelmiszert, amely természetes formájában rendkívül kedvező-, gyakran egyedülálló élettani hatásokkal rendelkeznek.

 

A zsálya, vagy orvosi zsálya (latin elnevezése, a Salvia officinalis „ megvéd ” vagy „ gyógyít” jelentéssel bír) az árvacsalánfélék családjába tartozó kesernyés, aromás fűszer- és gyógynövény. A kerti zsályát szent fűnek is nevezik: nem meglepő, hogy 900 faját ősidők óta az egész világon használják.

 

A zsálya az egyik legrégebben termesztett gyógynövény. Történelmileg a zsályát Európában és Kínában élelmiszerekben és a hagyományos gyógyszerekben használták. A korábban Salvia salvatrix néven ismert zsálya jól ismert egészségügyi előnyeiről.

 

Az alapanyagok legyártásához cégünk a legjobb zsályafajtákat szelektálta, hogy egy egyedi és innovatív összetevőt hozzon létre, amelynek szinergikus (együttműködést, együtt való hatást gyakorló) tulajdonságai vannak.

 

Mi is az a Cognivia?

 

A Cognivia egy vízben oldódó por állagú alapanyag. A Cognivia az első olyan szerves összetevő, amely két zsályafajt ötvöz:

 

 • Spanyol zsálya (Salvia lavandulifolia)
 • Orvosi zsályá (Salvia officinalis)

 

A Cognivia előállításakor először az illóolajat vonják ki a spanyol zsályából. A Nexira már korábban hosszú évek munkájával kifejlesztett egy szabadalmaztatott eljárást az akácméz akácia gyantába történő természetes mikrokapszulázására. Ugyan ezzel az eljárással történik az organikus spanyol zsálya illóolajának akácia zselébe (azaz Bio Fibergum alapanyagba) történő mikrokapszulázása is, amely képes megakadályozni az értékes hatóanyagok oxidációját. Ez egy stabil és vízben remekül oldható port állagú alapanyagot hoz tehát létre, ami nem más. mint a Cognivia.

 

A Cognivia másik összetevője, az organikus orvosi zsálya egy vizes levélkivonatot is biztosít a késztermék számára.

 

Ennek a két zsályafajnak egymást kiegészítő hatása is van. A kutatások azt jelzik, hogy a Cognivia segíthet a fogyasztók kognitív egészségének természetes javításában.

 

A Cognivia egy teljesen természetes és biztonságos, modern összetevő.

 

A zsályáról

 

Számos állatkísérlet bizonyította már, hogy az orvosi zsálya hidroalkoholos kivonata és illóolaja acetilkolin-észteráz (az idegrendszer ingerület átvivő rendszerének része) blokkolása és különféle antioxidáns mechanizmusok révén javítja az állatok memóriáját (lásd.: klinikai tesztek).

 

 

Öt, ezeket a kognitív teszteket alkalmazó egymástól független klinikai tanulmány, állapította meg a közelmúltban, hogy a spanyol zsálya illóolaj és a kerti zsálya levél már egyetlen használat után is értékelhető javulást eredményez a vizsgált alanyok kognitív képességeiben.

 

 

Klinikai vizsgálatok a zsályáról

 

 

Mind az öt klinikai vizsgálat bebizonyította és megerősítette a spanyol zsálya illóolaj és a kerti zsálya levélkivonat előnyeit a kognitív funkciók vonatkozásában, különös tekintettel a figyelemre, a munkamemóriára, a hosszú távú (másodlagos) memóriára és a végrehajtó funkciókra. Néhány órával a zsálya-bevitel után a fent említett előnyök már érezhetőek is a fiataloknál.

 

Ez a gyógynövényi alapanyag tehát elképesztő lehetőséget jelenthetnek egészséges és aktív emberek számára, akik kognitív funkcióik javítását szertnék elérni.

 

Dióhéjban

 

A természet és a tudomány ihlette Cognivia

 • Klinikai tanulmányok vizsgálata a Cogniviaban szereplő zsálya mindkét forrásán
 • Egyszeri bevitel hatékonyság (1 órától legalább 6 óráig a bevitel után)
 • Magas kognitív szintű folyamatok fejlesztése (pl.: figyelem és koncentráció, munkamemória, hosszú távú memória, végrehajtó funkciók)
 • Humán vizsgálatok által javasolt felhasználási szint

 

Saját vizsgálatok: in vivo és klinikai vizsgálatok a Cognivián

 • Az egyszeri bevitel hatékonyságának megerősítése
 • A Cognivia speciális előnyének bemutatása a tartós bevitel mellett
 • A munkamemória fejlesztése

 

Tudományosan igazolt, szabadon használható állítások a Cogniviával kapcsolatban:

 1. “Segít az optimális mentális jólét fenntartásában, például a koncentráció, a figyelem és az emlékezet megőrzésében”
 2. „Igazoltan organikus alapanyag.”
 3. „Alkalmas fiatal és egészséges felnőtteknek is.”

 

Az orvosi zsálya egyén közismert hatásai:

 

 • Az orvosi zsálya főzetét összehúzó, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt gyomor-, bélhurut, ill. hasmenés esetén használják. Használható a száj és torok nyálkahártyájának sérülései, gyulladásai, illetve bakteriális fertőzések  esetén is
 • Hatékony izzadásgátló, ezért hőhullámok és éjszakai izzadás ellen is ajánlható. Légúti betegségekre és a húgyutak fertőtlenítésére is használhatjuk.
 • Lázcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású.
 • Ösztrogénhez hasonló hatóanyagai miatt fájdalmas menstruáció és változókori panaszok enyhítésére is fogyasztható

Klinikai vizsgálatok a zsályáról

 

Három tanulmány a spanyol zsálya illóolajról:

 

2003-ban Tildesley és csapata két kísérletben megállapította, hogy az 50 mikroliter spanyol zsálya illóolaj egyszeri bevitele a leghatékonyabb az egészséges fiatal felnőttek memóriafolyamatainak javításában.

 

Az alkalmazott teszt a Cognitive Drug Research (CDR) számítógépes tesztsorozat része volt.

 

2005-ben Tildesley és munkatársai megerősítették, hogy az illóolaj jelentősen javította az egészséges fiatal résztvevők memóriáját már 25 µl-től (mikrolitertől) kezdve, még akkor is, ha 50 µL (mikroliter) volt a legoptimálisabb dózis.

 

Kiderült, hogy a mentális matematikai képességek fokozódtak és az önkéntesek éberebbnek is érezték magukat.

 

Vél Kennedy és társai 2011-ben más teszteket is használtak, ún “COMPASS2 és “CDB” teszteket. Az eredmények megerősítették az 50µL optimumát fiatal felnőttek esetén. Ezekben a vizsgálatokban is megfigyelhető volt, hogy a résztvevők javították a memória teszteken elért pontszámaikat és éberebbnek, frissebbnek, energikusabbnak érezték magukat. Ezek a tanulmányok a spanyol zsálya illóolajról azt igazolják, hogy a memóriára gyakorolt ​​hatás gyorsan bekövetkezik és úgy tűnik, hogy több órán át tartanak a kedvező változások, javítva az éberséget és a mentális képességeket.

 

Ugyancsak tanulmányozták a teljes növényi őrlemények és kivonatok hatásosságát a  kerti zsálya esetében:

 

2006-ban Kennedy és csapata bebizonyította, hogy a szárított levél egyszeri fogyasztása jelentősen megnövelte az egészséges fiatal résztvevők kognitív teljesítményét a Defined Intensity Stressor Simulation (DISS) számítógépes tesztsorozat használatával. A résztvevők ismételten megerősítették, hogy éberebbnek érezték magukat.

 

Vél Scholey és munkatársai 2008-ban kimutatták, hogy a kerti zsálya levelek hidro-etanolos kivonatának egyszeri bevitele hatékonyan növelte a kognitív teljesítményt és javította a memóriát az idősebb (átlagosan 73 éves) résztvevők körében. Így bizonyítva, hogy a kerti zsálya hatékony mind a fiatal, mind az idős felnőttek körében.

 

Mind az öt klinikai vizsgálat bebizonyította és megerősítette a spanyol zsálya illóolaj és a kerti zsálya levélkivonat előnyeit a kognitív funkciók vonatkozásában, különös tekintettel a figyelemre, a munkamemóriára, a hosszú távú (másodlagos) memóriára és a végrehajtó funkciókra. Néhány órával a zsálya-bevitel után a fent említett előnyök már érezhetőek is a fiataloknál.

 

Ez a gyógynövényi alapanyag tehát elképesztő lehetőséget jelenthetnek egészséges és aktív emberek számára, akik kognitív funkcióik javítását szertnék elérni.

 

A Cognivia tudományosan igazolt hatásai:

 

A Cogniviát fogyasztó kísérleti egerekben megfigyelt “In vivo”  vizsgálatok eredményei:

 

A Nexira a Nutribrain-nal (Adera / INSERM - Bordeaux-i Egyetem - Franciaország) együttműködve egy in vivo vizsgálatban a Cognivia kognitív funkciókra gyakorolt előnyös hatásait vizsgálta.

 

A deklaratív memória (az eseményekre- és a tényekre való emlékezet együttes elnevezése) hiánya miatt egy speciális – két kísérleti lépésből álló - eljárást fejlesztettek ki a memória működésének egereken történő mérésére. Az első „tanulási“ fázisban, az  állat adatokat rögzít, értelmez. A második “visszahívási” fázisban (restitúciós teszt) az állat több különböző megoldással néz szembe, és a visszahívott emlékek alapján meghatározhatja a legjobb választást.

 

rom alapanyagot hasonlítottak össze:

 1. Cognivia
 2. A spanyol zsálya (Salvia lavandulifolia) illóolaja, amelyet a Cognivia tartalmaz
 3. A Cogniviaban található kerti zsálya (Salvia officinalis) vizes levélkivonata.

 

Egyszeri bevitel:

Amint azt a szakirodalom korábban bizonyította, a Cognivia egyszeri bevitele (valamint mindkét zsálya-forrás külön-külön) jelentősen pozitívan befolyásolja a munkamemóriát az Y-labirintus modellben, 2 órával az alkalmazás után.

 

Megállapíthatjuk, hogy a spanyol zsálya illóolaj és a kerti zsálya levél ezen kombinációja továbbra is hatékonyan javítja a kognitív funkciókat.

 

Hosszan tartó, folyamatos alkalmazás:

A munkához és a hosszú távú memóriához kapcsolódó Morris-vízlabirintus-modellben a három összetevő 14 napos beadását értékelték.

 

6 napos tanulási szakasz és 2 napos bomlási szakasz után az utolsó lépés egy restitúciós teszt, amelynek során az egereknek meg kell találniuk azt a helyet, ahol egy pihenőplatform található.

 

A kiértékelt egerek viselkedési paradigmája a megcélzott kvadránsban megtett távolság (ahol a peronok lehetnek), összehasonlítva a megmaradt kvadránsokban eltöltött távolsággal.

 

14 napos bevitel után a Cognivia az egyetlen olyan összetevő, amelynek jelentős (p értéke <0,01) pozitív hatással rendelkezik. Ugyanazon beadási időszak után a két zsálya forrás egyénileg tesztelve nem mutatott jelentős eredményeket.

 

A cselekvés mechanizmusa:

Korábbi in vivo vizsgálatok (El Kholy és munkatársai. 2010, Smach és munkatársai. 2015) a kerti zsálya jótékony neuromoduláló (= az a fiziológiai folyamat, amelynek során egy adott idegsejt egy vagy több vegyszert használ az idegsejtek különféle populációinak szabályozására) hatását emelték ki jelentős acetilkolin-észteráz megvonás révén. Az acetilkolin-észteráz in vitro (= sejten kívüli mesterséges környezetben vizsgál) modulációját a spanyol zsálya illóolajával igazolták és javasolták, mint olyan mechanizmust, amely jelentős pozitív hatást gyakorol a memóriára az embereknél egyszeri bevitel után (Kennedy és munkatársai 2011). Saját, in vivo vizsgálatunkban bebizonyítottuk, hogy a Cognivia jelentős hatást gyakorol a calmodulin kináz II re (CaMKII-ra) 14 napos kezelés után. A calmodulin kináz számos neuronális szerepet játszik, nevezetesen a neurotranszmitter működésében és a szinaptikus plaszticitás útjában, ami megmagyarázza a tanulásra és az emlékezetre gyakorolt szerepét. (Yamauchi 2005). A jelentős calmodulin kináz moduláció legalább egyike azoknak a mechanizmusoknak, amelyekben a Cognivia a beadás után jótékony hatást mutat a memóriában.

 

A cognivia források kombinációja a Cogniviában szinergikus hatást eredményez a munkamemória és a hosszú távú memória tekintetében.

 

Ezeknek a vizsgálati eredményeknek köszönhetően arra a következtetésre jutottunk, hogy a Cognivia egy speciális zsálya alapú összetevőt képvisel, amely hosszabb adagolás után is javítja a munka- és a hosszú távú memóriát.

 

Cognivián végzett klinikai vizsgálat

 

A Nexira a Brain Performance and Nutrition Research Center-el (Northumbria Egyetem - New Castle, Egyesült Királyság) együttműködve a Cognivia előnyeit vizsgálta egészséges felnőtteknél. Ez a tanulmány a belső fejlesztésű kognitív tesztek COMPASS változatát használta, amelyet Northumbria Egyetem fejlesztett ki és hitelesítette a kognitív funkció értékelésére. A COMPASS-t az elmúlt két évtizedben széles körben alkalmazták annak értékelésére, hogy a tápanyagok és az élelmiszerek hogyan befolyásolják a kognitív funkciókat.

 

A teszt felépítése:

 • Véletlenszerű, placeboval kontrollált, párhuzamos és kettős vak vizsgálat
 • 94 egészséges, aktív önkéntes, 30-60 éves korig.
 • 28 napos Cognivia alkalmazás 600 mg-os adaggal naponta egyszer.
 • A kognitív funkciók akkut (egyszeri bevitel után) és krónikus (28 napos fogyasztással) értékelése standardizált körülmények között (laboratóriumban).

 

A vizsgálat során a teljes populációra vonatkozó összes értékelést figyelembe véve szisztematikusan kimutatták a kognitív funkciókra gyakorolt ​​jelentős hatást a Cognivia csoport javára.

 

A kognitív teljesítmény összehasonlítása a bevitel előtt és után (akkut hatás), valamint a teljes időtartam alatt megerősítette a Cognivia in vivo kísérletét: jelentős előnyökkel jár mind az akkut és mind a hosszú távú bevitel (krónikus hatás).

 

3 különböző feladat pontszámát javította a Cognivia fogyasztás:

 

A Corsi blokk érintési teszt: A képernyőn 9 négyzet jelenik meg, a különböző négyzetek villogásának sorrendjét újra meg kell ismételni a megfelelő sorrendben.

 

Numerikus munkamemória: a korábban megtanult számok egy csoportját fel kell ismerni a megjelenített több számsorozat során.

 

Arc-név visszahívás: a korábban megtanult keresztnév és vezetéknév csoportját fel kell ismerni egy listában amikor bemutatásra kerül az arc, amihez a tanulási szakaszban társították.

 

A statisztikai szignifikancia és a hatás nagyságának általános alakulása kiemeli, hogy a Cognivia előnyei a fogyasztás időtartama alatt növekszik, vagyis a szignifikancia és a hatás a 28. napon nagyobb, mint az 1. napon.

 

Az arc -név szembeni visszahívásos feladatban a statisztikai elemzés a placebó 10,7% -os csökkenését tárta fel, ami szignifikánsan krónikus hatást mutatott a pontosságban. A pontosság csökkenése gyakori a fáradtság tesztelése miatt. Ugyanakkor a Cognivia mutató szinte stabil (-0,1%).

 

A Corsi blokk feladat során a Cognivia kognitív teljesítményre gyakorolt ​​akut hatása a placebóhoz képest + 5,2% és + 9,2% volt az 1. és a 28. napon. Ezek a hatások a kirakós darabok részét képezik, amelyek a Cognivia előnyeinek fokozatos növekedését mutatják be a bevitel időtartam alatt.

 

Figyelembe véve a kognitív funkciók globális következményeit a COMPASS minden egyes tesztjén a Cognivia fogyasztásának köszönhetően jelentősen előnyös hatás érhető el (a placebóval összehasonlítva) a munkamemóriában. Ezek a eredményjavulások statisztikailag szignifikánsak voltak mind az alkalmi, mind a folyamatos hatás szempontjából (p = 0,03 és p = 0,006).

 

Ezek az eredmények összhangban vannak a zsálya korábbi klinikai tanulmányaival, amelyek az egyszeri bevitel után a memóriára gyakorolt ​​jótékony hatásra vonatkoznak, de a Cognivián végzett in vivo vizsgálatra is, amely egy egyedülálló krónikus hatást jósolt ennek az összetevőnek.

 

Ez az egészséges önkénteseken (30–60 év között) végzett vizsgálat bebizonyította, hogy a Cognivia a fogyasztás teljes időtartama alatt (az 1. naptól a 28. napig) jelentős eredményekkel bír a feladatellátás fenntartásában és javításában.

 

Amint azt korábban bemutattuk, úgy tűnik, hogy a Cognivia elsősorban a munkamemóriát célozza és javítja. A munkamemória nagyon sok kognitív folyamatban mélyen érintett, mint az érvelés, a tervezés, a probléma megoldása, valamint a nyelv és tanulás (Oberauer 2002, Cowan 2008, 2014, Scweppe 2014). Ez az egyik kulcsfontosságú elem, amely lehetővé teszi a napi kognitív eredményeket, ugyanakkor lehetővé teszi a hosszú távú, folyamatos kognitív építést is.

Vélemények

Még nem érkezett ehhez a termékhez értékelés