tokoferol

E-vitamin (Tokoferol)

Az E-vitamin természetes anyag, elsősorban növények olajából (mandula, tökmag, napraforgó, olíva, kukorica stb.) kerül kivonásra. De miért is elengedhetetlen alapanyag egy jó minőségű kozmetikumban?

Hatóanyag és előfordulás

Zsírban oldódó vitamin, melynek kiemelt antioxidáns-, szabad gyök ellenes hatása van a szervezetben. Helyre állítja a koleszterin egyensúlyt, javítja a bőr szerkezetét, erősíti a hajat, szerepe van a hormonegyensúly fenntartásában és hozzájárul az éles látáshoz. Olajokban (pl. napraforgó- és olívaolaj), olajos magvakban (pl. mandula) és bizonyos zöldségekben (pl. spenót, avokádó, édes burgonya) fordul elő nagy mennyiségben.

Felhasználás

Hidratálja, ápolja, tisztítja a bőrt, egyúttal védi a bőrt a légszennyezéstől. Eltünteti a sötét színű, pigmentes foltokat. Kezeli a striákat. Megelőzi a bőr korai öregedését, az apróbb ráncok kialakulását. Enyhíti és felgyorsítja a megégett bőr gyógyulását.

A vitaminnak fontos szerepe van a bőr, a szem és az egész szervezet egészséges működésében.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot

GyógyVarázs Elixir GyógyVarázs Medikor

tokoferol

e-vitamin források

tokoferol

még több e-vitamin

0 177

Szóljón hozzá