Barion Pixel
Ginkgo (Ginkgo biloba)

Ginkgo (Ginkgo biloba)

2020. 03. 03.

A ginkgo biloba szóösszetételben a bi-loba kétoldalú levelet jelent. Belsőleges használatkor jól ismert memória serkentő- és vérképzés javító hatásáról. Kutatásokkal igazolták, hogy javíthatja az alzheimeres betegségben szenvedők állapotát, hatásos az idős kori memória zavarok kezelésében és a lábak vérkeringésének fokozásában is jótékony szerepe lehet.

Előfordulás

Földünk egyik legősibb – kb. 200 millió éve honos – lombhullató fája, melyet Ázsiában, elsősorban Kínában már évezredek óta ismernek és használnak gyógyhatása miatt. 3-4 méter átmérőjű törzse akár 40 méter magasra is megnő és akár 1000 évet is él, mivel rendkívül ellenálló a környezeti ártalmaknak, a fertőzéseknek és a kártevőknek.

Hatóanyag

Antioxidáns. Sejtvédő hatású a káros szabad gyökökkel szemben. Gibberellin, cytokinin jellegű anyag, ginkgo sav, bilobol, ginnol, és kalcium tartalmú.

Felhasználás

Külsőleg alkalmazva, antioxidáns tartalmának köszönhetően véd a káros környezeti ártalmaktól. A zsíros, zárt pólusú bőrt jótékonyan kezeli. Továbbá természetes bőrtisztító hatású, így eltávolítja a bőrben lerakódott szennyeződéseket, zsírokat, olajokat és egyéb anyagokat. Természetes napvédő és gyulladáscsökkentő. Kezeli az izomgörcsöket. Bőröregedés gátlása miatt is kedvelt. Fokozottan javítja a vénás keringést, mind belsőleg fogyasztva, mind külsőleg használva.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot

ginkgo levelek

ginkgo fa