Barion Pixel
Glükozamin-szulfát

Glükozamin-szulfát

2020. 03. 05.

A glükozamin-szulfát az emberi szervezet szöveteiben természetesen előforduló anyag. A porcokban, ízületekben, csontokban, szemben, sőt a köldökzsinórban is nagy mennyiségben megtalálható. Ezen szövetek panaszmentes működéséhez elengedhetetlen anyag.

Előfordulás

A glükozamint tengeri ízeltlábúak – rákok, garnélák, homárok – páncéljából és bizonyos kagylók héjából kinyert természetes anyag.

Hatóanyag

Glükozamin szulfát, glükozamin hidroklorid.

Felhasználás

Idült ízületi gyulladás, oszteoarthritisz, reuma, porcsérülések, csont- és ízületi problémák kezelésére is javasolt használata, hiszen képes egyfajta természetes kenőanyagként viselkedni a porcfelszínen, inakon, szalagokon, valamint segít visszanyerni a szövetek rugalmasságát és szerkezeti épségét.  Szinergikus – egymást fokozó – hatás jelentkezik amennyiben kondroitinnel és MSN-nel együtt használjuk.

UV sugárzás okozta hámsérülések, valamint az abnormálisan megemelkedett melanin okozta bőrfoltosodás, szeplősödés – hiperpigmentáció – kezelésére használhatjuk. Gyorsítja a felszíni sérülések gyógyulását, azáltal, hogy serkenti a bőr hyaluronsav termelését és megkötését, továbbá mátrix formában juttat vizet és tápanyagokat a sérült területekre. Segít hidratálni a bőrt és a szöveteket. Fentiek miatt gyakran alkalmazzák a bőr öregedésének lassítására.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot

glükozamin forrás

zúzott rákpáncél – a glükozamin forrás