Barion Pixel
Gyógynövények és fitoterápia

Gyógynövények és fitoterápia

2020. 02. 04.

Néhány generációval ezelőtt még jól ismerték, hogy lázra, fejfájásra, sebekre és bőrproblémákra milyen gyógyírt adhat a természet, a fitoterápia. Ezek a házi receptek – mint féltve őrzött kincsek – szálltak szülőről gyermekre.

Az ipari forradalomnak egyik eredményeként a természetes gyógymódokat, a gyógynövényekkel történő gyógyítást (fitoterápia) felváltották törzskönyvezett gyógyszerkészítmények. Az utóbbi években azonban egyre többen fedezik fel újra a természet gyógyító erejében rejlő potenciált, és nyúlnak vissza ehhez az évezredes tudáshoz.

A fitoterápia – azaz a gyógynövény terápia – alatt a növényi részeket és az azokból kinyerhető készítményeket használjuk gyógyító kezelésre. A fitoterápia lényege a tartós egészségmegőrzés, vagy a betegségek gyógynövényekkel történő kezelése, megszüntetése.

Gyógynövények azok a növények, melyek jótékonyan segítik egészségünk fenntartását, hatóanyagaikon keresztül képesek egészségünket óvni, vagy adott betegség tüneteit enyhíteni, megszüntetni.

A gyógynövények egyik nagy előnye, hogy tartós használat esetén sem jellemző számottevő mellékhatás kialakulása. Amennyiben azonban saját magunk szeretnénk a gyógynövényekkel házilag kísérletezni, úgy muszáj szem előtt tartani, hogy bizonyos növények már kis mennyiségben is nagy koncentrációban képesek erős hatású drogot tartalmazni, melyek veszélyesek lehetnek a laikus felhasználókra nézve.

Amennyiben szeretne kipróbálni magas minőségű natúr kozmetikumokat, úgy látogassa meg a GyógyVarázs termékcsaládot.