Barion Pixel
Kámfor (Cinnamomum camphora)

Kámfor (Cinnamomum camphora)

2020. 03. 09.

A kámfor fájdalomcsillapító mechanizmusa teszi a kivonatot a masszázs- és bedörzsölő krémek egyik alapvető komponensévé a deréktáji-, izomzati-, ízületi gyulladásos fájdalmak kezelésében.

Ez a fájdalom csillapító mechanizmus a kámfornak a kettős, hűtő-fűtő tulajdonságából ered. Olajának bedörzsölését követően a kámfor először lehűti a perifériás idegvégződéseket. Ezt követően a vérbőség fokozásával melegíteni kezdi a fájdalmas területek hideg-, merev izmait, ízületeit és a végtagokat.

Előfordulás

Ázsia (Japán, Taiwan, Borneó) őshonos örökzöld fája. Az értékes olajokat tartalmazó kámforfa kérgét csak a növények 50 éves kora után kezdik begyűjteni.

Hatóanyag

Cineol, alfa-terpinene, borneol, karvakrol, kariofillén, citronellol, eugenol, geraniol, kemferol, limonén. Kiváló vérbőség okozó, fájdalom csillapító, lazító, hűtő- és melegítő olaj.

Felhasználás

Külsőleg fájdalomcsillapítóként, izom és idegnyugtatóként, görcsös fájdalmak esetén, vagy aktív sportolóknál bedörzsölésre használják. Ágyban fekvő betegek felfekvését is kezelni lehet kámfor tartalmú szerrel.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot

 

kámforfa

kámforvirág