Barion Pixel
MSM (Metil-szulfonil metán)

MSM (Metil-szulfonil metán)

2020. 03. 19.

Az MSM a természet szépségásványa, mivel fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatása miatt a szövetek regenerálódásában kiemelkedő szerepe van. Így fiatalítja, megújítja és védi a porcokat, ízületeket és a bőrt.

Előfordulás

Megtalálható minden állat és növény kötőszövetében. A tej, a tojás, és (elsősorban a vörös) hús tartalmazza nagyobb mennyiségben, ám ezek feldolgozásakor és tároláskor általában hamar lebomlik.

Hatóanyag

A „MethylSulfonylMethane” egy metilből, kénből és oxigénből álló természetes molekula.

Felhasználás

Csökkenti a méreganyagok felhalmozódását. Természetes gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, valamint hozzájárul a tápanyagok felszívódásához a sejtmembránon belül. Fokozza a kollagén megkötését és előállítását, ezért minden szövetünk (haj, köröm, bőr, porcok, csontok, ízületeket) épségére jótékony hatással van. Lassítható használatával a bőr öregedése, valamint fokozza a bőr tápanyagfelvevő képességét. Használata javasolt ízületi gyulladás, reumás fájdalmak, íngyulladás, izomfájdalmak, izomgörcsök, hegek és striák esetén.  Szinergikus – egymást fokozó – hatás jelentkezik amennyiben kondroitinnal és glükozaminnal együtt használjuk.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot

MSM tejtermékek

MSM vörshús