panthenol

Panthenol (B5-provitamin)

A panthenol minden élő organizmus minden egyes sejtjében természetes módon jelen lévő vitamin. Nem más, mint a B5 vitamin provitaminja, amely oxidációs folyamatok révén B5 vitaminná (azaz panthenol-savvá) alakul a bőrben.

Előfordulás

Minden élő sejtben jelen lévő anyag. Két változata létezik: a D- és az L-Panthenol. Ezek közül csak a D-variáns aktív biológiailag, ám mindkettőnek megvan a hidratáló hatása. A kozmetikai iparban vagy a D-variánst szokás önmagában használni, vagy az ún. DL-Panthenolt.

Hatóanyag

Természetes anyag, vitamin. A bőrbe jutva panthenol-savvá alakul (B5 vitamin), amely egyéb tulajdonságai mellett egy rendkívül hidroszkóp (erős vízmegkötő) képességű molekula ezért az egyéb hatóanyagokat is könnyeben fel tudják venni bőrsejtek.

Felhasználás

Elősegíti a megégett, sérült bőr gyógyulását, a felhám újraképződését. Gyakorlatilag fokozza a bőr természetes regenerációját, valamint óvja, védi a még egészséges bőrt, növeli annak hidratáltságát. Továbbá olyan egyéb panaszokra van jótékony hatással, mint a bőrviszketés, a bőrirritáció, az allergiás- és a gyulladásos tünetek megelőzése. Vitalizál és növeli a bőr rugalmasságát.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot

GyógyVarázs Elixir GyógyVarázs Sajgókrém

B5-provitamin

B5-provitamin

0 260

Szóljón hozzá