Q10 koenzim

Q10 koenzim (Ubikinon)

A Q10 koenzim az emberi szervezetben is megtalálható természetes anyag, amely azonban a kor előrehaladtával – kb. 40 éves kor felett – már nem kerül megfelelő mértékben előállításra a szervezet által.

Q10 koenzim hiányában a bőr elvékonyodik, veszít hidratáltságából, rugalmasságából és megereszkedik. Ezeket a tüneteket nevezhetjük a bőr öregedés természetes folyamatának. Az „ubikinon” (jelentése: mindenhol jelen lévő), azaz a Q10 koenzim képes ezen tünetek bizonyos fokú visszaszorítására, késleltetésére.

Előfordulás

Szinte minden élő szervezetben, a sejteken belül előfordul a baktériumoktól egészen az emberig. A húsok, a halak, az olajos magvak, valamint a petrezselyem rendelkeznek magas természetes Q10 tartalommal.

Hatóanyag

A sejteken belül kapcsolódik az enzimekhez (innen a koenzim elnevezés), melyen keresztül részt vesz a sejtek metabolikus (energia termelő) folyamataiban.

Felhasználás

Erős, mitokondriális antioxidáns, részt vesz a sejtek energiatermelésében és megköti a szabad gyököket. Vitamin szerű anyag és védi az idegeket. Energizáló hatásának köszönhetően segíti a tápanyagok felszívódását és hasznosulását a bőrfelszínen és az alsó bőrrétegekben egyaránt.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot

GyógyVarázs Elixir GyógyVarázs Sajgókrém

Q10 koenzim

olajos magvakban

Q10 koenzim

halakban és húsokban

1 344

Szóljón hozzá