Barion Pixel
Tengeri kollagén

Tengeri kollagén

2020. 04. 05.

A Tengeri kollagén egy tengeri élőlényekből származó, speciálisan kozmetikai felhasználásra fejlesztett, magas minőségű kollagén. A kollagént szokták a test ragasztó anyagának is nevezni, hiszen ez az elementális jelentőségű élő fehérje minden egyes szövetünkben (a körömtől, a hajon át, az ízületekben, porcokban, inakban, csontokban, belső szervekben, artériákban, mindenben) jelen van.

Előfordulás

Tengeri állatok bőrében és szöveteiben előforduló természetes anyag, az emberi test legfontosabb fehérjéje.

Hatóanyag

A Kollagén, ami egy olyan zselatin, amely a bőrben, inakban, porcokban, csontokban, gyakorlatilag minden többsejtű élőlény minden szövetben jelen van. A kor előre haladtával azonban arányos mennyisége folyamatosan csökken. Képződése az emberi szervezetben 20 éves kor felett lelassul (éves szinten kb. 1%-al csökken), 30 év felett jelentősen visszaesik, és 60 év környékén teljesen leáll.

A Maricol-S egy különlegesen magas minőségű német gyártású (CLR Berlin) kollagén , melyet oly módon vonnak ki tengeri állatok bőrszövetéből – szemben a hidrolizálással és a denaturálással –, hogy a molekula spirális struktúrája érintetlen, sértetlen marad. A Gyógyvarázs kozmetikai termékeiben ezt a magas minőségű kollagén alapanyagot használtuk fel a gyártáshoz, garantálva a kiváló hatásfokot.

Felhasználás

A kollagén az az anyag, amely biztosítja kötőszöveteink rugalmasságát. Bőrünk háromnegyed részben kollagénből épül fel és az emberi test összes fehérjéjének mintegy harmada kollagén. Magas vízmegkötő- és filmképző képességű anyag. Szerkezeti elemekkel képes a bőrt ellátni és fokozza a bőr természetes regenerációját. Erősen hidratáló-, színtelen, szagtalan anyag, természetes fehérje. A kollagén hiányának biztos jele a ráncok kialakulása, a bőr megereszkedése és az ízületi fájdalmak megjelenése. Általános fáradékonyság, gyengeség, rossz közérzet jelzik, hogy kollagén szintünk alacsony. Sok – öregedéssel kapcsolatos – betegség a kollagén hiányára vezethető vissza.

Kiemelt szerepe van az ízületi gyulladás, az arthritisz, az izomrost- és íngyulladás megelőzésében, kezelésében és gyógyításában.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot