Maricol-S (Tengeri kollagén)

2020. 04. 05.

A Maricol-S egy óceáni eredetű, speciális, magas minőségű kollagén. A kollagént szokták a test ragasztó anyagának is nevezni, hiszen ez az elementális jelentőségű élő fehérje minden egyes szövetünkben (a körömtől, a hajon át, az ízületekben, porcokban, inakban, csontokban, belső szervekben, artériákban, mindenben) jelen van.

Előfordulás

Tengeri állatok bőrében természetesen előforduló anyag. Az emberi test legfontosabb proteinje, fehérjéje.

Hatóanyag

Kollagén, ami egy olyan zselatin, amely a bőrben, inakban, porcokban, csontokban, gyakorlatilag minden többsejtű élőlény, minden szövetben jelen van. A kor előre haladtával azonban arányos mennyisége folyamatosan csökken. Képződése az emberi szervezetben 20 éves kor felett lelassul (éves szinten kb. 1%-al csökken), 30 év felett jelentősen visszaesik, és 60 év környékén teljesen leáll.

A Maricol-S egy különlegesen magas minőségű kollagén, melyet oly módon vonnak ki tengeri állatok bőrszövetéből – szemben a hidrolizálással és a denaturálással –, hogy a molekula spirális struktúrája érintetlen, sértetlen marad.

Felhasználás

A kollagén az az anyag, amely biztosítja kötőszöveteink rugalmasságát. Bőrünk háromnegyed részben kollagénből épül fel és az emberi test összes fehérjéjének mintegy harmada kollagén. Magas vízmegkötő- és filmképző képességű anyag. Szerkezeti elemekkel képes a bőrt ellátni és fokozza a bőr természetes regenerációját. Erősen hidratáló-, színtelen, szagtalan anyag, természetes fehérje. A kollagén hiányának biztos jele a ráncok kialakulása, a bőr megereszkedése és az ízületi fájdalmak megjelenése. Általános fáradékonyság, gyengeség, rossz közérzet jelzik, hogy kollagén szintünk alacsony. Sok – öregedéssel kapcsolatos – betegség a kollagén hiányára vezethető vissza.

Kiemelt szerepe van az ízületi gyulladás, az arthritisz, az izomrost- és íngyulladás megelőzésében, kezelésében és gyógyításában.

A GyógyVarázs termékcsalád alábbi tagjai tartalmazzák ezt az alapanyagot

Maricol S, avagy tengeri kollagén