collagen Blog

Kollagén, a sokoldalú fehérje

Manapság egyre gyakrabban hallunk a különböző ízesítésű kollagén porokról és kapszulákról. Mivel íze semleges így könnyen variálható bármilyen termékbe. Rengeteg jótékony hatást vált ki a fogyasztása nemtől és kortól függetlenül. Minden márka már kiadta a saját kollagéntartalmú termékét. A leggyakrabban az állati eredetű hidrolizált marhakollagént veszik alapul, hiszen ez azonosul legjobban az emberi testben találhatóval. Azonban létezik még a másik legismertebb étrendkiegészítőkben használt kollagén típus, a halkollagén. Ennek a fajtának a legjobb a felszívódása, így a biohasznosulásban is az élen jár. Bármelyik fajtát választjuk, a testünk számára biztosan jót teszünk, ha kollagén tartalmazó port vagy kapszulát szedünk rendszeresen.

A kollagén egészségügyi és szépészeti hatásai

Az idő előrehaladtával, hogy feszes és szép maradjon a bőrünk szükséges mindenki számára pótolni a kollagént, hiszen csökken a kollagéntermelés. A legnagyobb mértékben előforduló fehérje a szervezetben, amely igazából összetartja a testünket és kitölti a bőr, szervek és porcok közötti területet. Épp ezért nagyon fontos, hogy kellően gondoskodjunk a megfelelő pótlásról. Számos látványos és pozitív hatást köszönhetünk az étrendkiegészítőknek. Rendszeres kollagénpótlás révén sokkal feszesebb lehet a bőrünk, a hajunk és körmeink is erősebbek lesznek. Mindezek mellett a mozgásszervekre is nagyon jó hatással lesz. Az ízületi problémák esetén hatásos, hiszen megelőzhetőek a gyulladásos folyamatok és regenerálhatóak a porcszövetek a kollagén segítségével. Izomfájdalmak ellen és a gyenge fogak, csontok erősítésére is javasolt. Összeségében a legfontosabb fehérje a testünk számára, amivel könnyen kezelhetjük az említett problémákat.

A kollagén fogyasztás a fogyásban is segíthet

Ha a nagy súlyfeleslegnek szeretnél búcsút inteni, vagy egy kicsit formásabb lenni, akkor neked ajánlott a kollagénporok fogyasztása. Mint minden fehérje a kollagén is, bármilyen állati eredetűre gondolunk, segít a telítettségi érzetet fenntartani és biztosítani. A többi fehérjeporral ellentétben sokkal tovább voltak a fogyasztók telítettek, így a főétkezések alatt sokkal kevesebbet ettek, így csökkentve a napi kalóriabevitelt. Biztosítható így a kalóriadeficit. A hidrolizált kollagén a sóvárgás utáni vágyat is csökkenti. Kevésbé kívánják az ételt azok, akik már az étkezést megelőzően bármilyen formába fogyasztottak belőle. Ezentúl még az izomtömeg megtartásában és a nitrogén egyensúly megőrzésében is segít. A fogyáshoz, illetve az egészség megőrzéséhez is fontos, hogy izmaink is megkapják az ideális támogatást. Nagyobb izomtömeg esetén gyorsabban ég a kalória is, és az erős testalkat pedig kevésbé sérülékeny. Sajnos a túlsúlyos személyeknek gyakran meg kell küzdeni a makacs narancsbőrrel is, de a kollagén fogyasztás ebben is segíthet, hiszen javítja a bőr rugalmasságát és vastagságát, aminek köszönhetően a zsírsejtek eltűnhetnek, így a cellulit is. A kollagén mellett, hogy minél hatékonyabban működjön a szervezetben, ajánlott a hialuronsav fogyasztása is. Vannak olyan készítmények melyben mind a kettő megtalálható, sőt a C-vitamin is gyorsítja ezek beépülését a sejtekbe és szövetekbe.

Nem csak étrendkiegészítők formájában, hanem különböző kezelésekkel is újra beindíthatjuk a kollagéntermelést a bőr alatt. Így kihasználható az alakformáló, és feszesítő hatása, amellett, hogy sok kezelés még a zsírbontást is beindítja. Fokozzák az anyagcserét és nyirokkeringést is, amivel távozhatnak a salakanyagok a szervezetből, így gyorsan látványos és tartós eredményre juthatunk a kezeléseknek köszönhetően.
collagen termékek