ÉDESMANDULA OLAJ 100ML

cikkszám: GV0021
Raktáron
2 690Ft
(26,9 Ft/ml)

Az édesmandula olaj kiváló

A GyógyVarázs 100% Édesmandula Olaja kiváló forrása az omega 6 és 9 zsírsavaknak. Egyik fő komponense az erős antioxidáns tulajdonságairól ismert E-vitamin, sok egyéb vitamin- és ásványi anyag mellett. Az olajat praktikusan záródó flakonba töltjük, hogy egy cseppje se vesszen kárba. Semmilyen egyéb hozzáadott adalékanyagot, tartósítószert stb. nem tartalmaz a termék. Kiszerelés: 100ml.

Az édesmandula olaj (Prunus dulcis) hideg sajtolással kerül kinyerésre a nem mérgező édes-mandulából. A mandula eredetileg a Közel-Keletről származik, ám mára a világ legnagyobb mandulaexportőrévé Kalifornia vált. Az utóbbi 20 évben itt megduplázódott a mandulatermelés. Ennek oka többek közt arra vezethető vissza, hogy az utóbbi években jelentősen megnövekedett a tudatos táplálkozást követők tábora, valamint az Amerika Kardiológiai Társaság előszeretettel ajánlja a mandula fogyasztást annak szívre gyakorolt előnyös tulajdonságai miatt.

Az édesmandula olaj nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, K-vitamint, káliumot, magnéziumot, cinket, egyszeresen- és többszörösen telítetlen zsírsavakat, valamint egy sor további vitamint, ásványi anyagot és proteint melyek által a mandulaolaj kiváló hatással van a szív, a bőr és a haj egészségére.

Az olaj egyötöde olajsav (omega 9), és mintegy kétharmada linolénsav (omega 6). Kiemelkedően jó gyulladás csökkentő- és immunerősítő hatású. Növeli a szervezetben a „jó” koleszterin – azaz a HDL – szintjét, valamint segít csökkenteni a „rossz” – azaz LDL – koleszterin mennyiséget.

Mint a legtöbb növényi olajat, úgy az édesmandula olajat sem szabad magas hőnek kitenni, mivel ezáltal elveszíti áldásos tulajdonságait, lebomlanak értékes összetevői. A legjobb dersszingként, salátaöntetként fogyasztani.

 

Termékösszetétel

 

Tárolás, Felhasználás

Lehetőleg hűvös-, direkt napfénytől védett helyen tartsuk. Az olajat ugyanakkor nem javasoljuk extrém hőváltozásnak kitenni, így hűtőszekrényben sem ajánljuk tárolását, illetve sütés, vagy extrém magas hőkezelés hatására értékes alkotóelemei lebomlanak.

Használat után győződjünk le, hogy a tárolóflakon megfelelően le van zárva.

Olajaink eltarthatósági ideje változó, általában 6 és 24 hónap közötti, de a pontos dátum a termék csomagolásán is feltüntetésre kerül.

Értékelések
Daróczi Istvánné
szuper
Madai Miklósné
4 hónapos a kisbabám. elég érzékeny a bőre, kipróbáltuk az édesmandula olajat és bevált, nagyon jól hidratálja irritáció nélkül
Komolai Andrásné
A legjobb hidratáló olaj, nagyon szeretem. Puha és selymes tőle a bőröm.
Lili
Száraz és töredezett a hajam. Amióta ezt használom sokkal egészségesebb és puhább. Szuper olaj!
szandi
nagyon szeretem a terméket köszönöm..
Vali
Nagyon féltem hogy a terhesség alatt megnyúlik a bőröm, striás és csúnya lesz. Megelőzésképp végig ezzel kentem a hasam és nagyon jól működött a dolog, sehol semmi!
Tálas Tamara
Minden rendben volt a rendelésnél, köszönöm az olajat, jónak tűnik.
Kitti
Bármivel is kentem a kezem, nagyon száraz és kirepedezett volt. Az édesmandula olaj hamar helyrehozta. :) Örök hálám!!!!!
Farkas Márta
A páromnak vettem az olajat. Lassan jön az allergiaszezon, folyton fújja az orrát amitől mindig nagyon piros a bőre és egy idő után fáj is neki. Egy ismerős ajánlotta ezt a terméket. A rendelés nagyon gyorsan ment, kedvesek az ügyfélszolgálatosok.
Reni
Kisbabám érzékeny bőrét ápolom vele. Az ő bőre még nagyon érzékeny, nem kockáztatok.
Nagy Lívia
Terhességi csíkok megelőzésére vettem az olajat és nagyon bevált! Egy darab striám sem lett