A kollagén testünk egyik, ha nem a legfontosabb, építő eleme, mely szervezetünk összes fehérje tartalmának nagyjából 30%-át tesz ki. A kollagén az a kulcsfontosságú strukturális protein, mely kötést, rugalmasságot és regeneráló képességet biztosít a szervezet minden egyes kötőszövete részére, ide értve a bőrt, az ínakat, a szalagokat, a porcokat és csontokat. Összességében a kollagén egy erős és rugalmas ragasztó anyag, amely mindent egyben tart.
- 100% természetesség
- 10.000mg kollagén peptid
- Bevizsgált és engedélyezett
- Prémium minőség
- Azonnali házhozszállítás
- Rendelhet telefonon is: (20) 541 0000
- 100% visszavásárlási garancia
Webáruházunkban lehetőség van szigorúan bevizsgált, engedélyezett, prémium minőségű, 100%-ban természetes kollagén peptid beszerzésére. Termékeinkhez 100% visszavásárlási garanciát, telefonos megrendelési lehetőséget, és azonnali házhozszállítást garantálunk.
Mi is a kollagén?
A kollagén az a „cement”, ami mindent összetart!
Több féle kollagén változat is jelen van szervezetünkben, de nagyjából 80-90% tartozik az I., II., vagy III.-as típusú kollagénok közé, melyek közül legnagyobb mennyiségben az I.-es típus található meg bennünk. Az I.-es típusú kollagén rostok jellemzője az óriási nyúlékonyság és a magas szakítószilárdság.
Szervezetünk szöveteiben különféle sejtek állítják elő a kollagént. Ezek a sejtek speciális aminosavakat és peptideket használnak a nagy, spirális kollagén struktúra felépítéséhez. Ezek aztán erős szövetté alakulnak, mely szerkezeti szinten támogatja szöveteink rugalmasságát és külső behatásokkal szembeni ellenállóképességét.
A kollagén szerepe a szervezetben (a kollagén nagyságrendi eloszlása a száraz testtömeg arányában)
Ahogy öregszünk, a szervezetünk egyre kevesebb kollagén előállítására képes, melynek első jelei a 30-as évek környékén jelentkezik, majd 40-es éveinkre erősen fokozódik.
Lássuk hogyan:
- Bőr – Ahogy a bőrsejtek aktivitása csökken, a bőrszerkezet rugalmasságáért és strukturális szerkezetéért felelős kollagén háló elkezd leépülni. A bőr dehidratálttá és vékonnyá válik, mely miatt megjelennek a ráncok és mély barázdák.
- Csontok – A csontszerkezet újra termelődése kiegyensúlyozatlanná válik, melynek során a csont leépülése meghaladja a csontépülést. Ez vezet a csontritkuláshoz és a csont törékenységének fokozódásához.
- Ízületek – Az öregedéssel járó csökkenő kollagén szint a porcok leépüléséhez- és ezáltal az ízületi funkció hanyatlásához vezet. Ennek következménye az ízületek diszkomfortja, majd az ízületi fájdalom, ízületi gyulladás tartós kialakulása.
- Izmok – A kor előre haladtával az izomtömeg és az erőszint fokozatosan csökken, hanyatlik, mely kihatással lesz egyensúlyunkra, testtartásunkra és mozgástartományunk szintjére. Az öregedés egy természetes folyamat, azonban külső tényezők – mint például az életvitel, a káros környezeti hatások, a légszennyezés, vagy az UV sugárzás – felgyorsíthatják az öregedés folyamatát, amelyek az öregedés jeleinek idő előtti megjelenéséhez vezetnek.
Mi A Kollagén Peptid?
A kollagén peptidek (azaz meghatározott sorrendben összekapcsolódó α-aminosavakból felépülő rövid polimerek) kis bioaktív peptidek, melyek a kollagén enzimatikus hidrolízisével jönnek létre. Más szóval a peptidek az egyes kollagén láncok molekuláris kötéseinek felbomlásával alakulnak ki. A hidrolízis a kollagén protein rostjait nagyjából 300-400 kDa (kilo Dalton tömegű) kis peptidekre csökkenti, melyek molekuláris súlya kisebb, mint 5000 Da. A kollagén peptideket más kifejezéssel hidrolizált kollagénnek, vagy kollagén hidrolizátumnak is nevezik.
A jelentősen kisebb mérető és sokkal könnyebben emészthető kollagén peptidet tehát kontrollált enzimatikus hidrolízissel lehet létrehozni.
Valahogy így: https://youtu.be/U9Gza_FX1dc
Milyen Gyakorlati Különbség Van A Kollagén, A Zselatin És A Kollagén Peptid Között?
A kollagén egy biztonságos, természetes összetevő, mely különböző típusokba sorolható. Hús tartalmú ételekben, vagy akár zselatin tartalmú desszertekben is találkozunk vele. Oldékonysága, emészthetősége és felszívódása típusonként változik.
A natív kollagén triplán csavart láncolatú aminosavakból áll, és strukturális szinten erősíti testünket. Ez a kollagén típus nem oldódik. Tipikus felhasználása a kollagén alapú gyógyszerburkok, a sebészeti tamponok stb. A natív kollagén molekuláris súlya nagyjából 300-400 kDa.
A zselatint a kollagén részleges hidrolízisével állítják elő. Ekkor a triplán csavart kollagén láncolatok különálló szálakra bomlanak. A zselatin kizárólag forró vízben oldódik és ahogy lehűl, zselés állagot vesz fel. (Gyakorlatilag ez történik a kocsonyával, amikor annak elkészítése során kifőzésre kerül a természetes zselatin az állati szövetekből.) Gél- és habképző, emulgáló és kötő/ragasztó tulajdonságai miatt, a zselatint gyakran használják kulináris, konyhai alapanyagként. A zselatin a gyógyszeripar számára is nélkülözhetetlen kötőanyag a kemény és puha kapszulák, tabletták gyártásához. A zselatin molekuláris súlya 50 kDa.
Amikor a zselatint tovább hidrolizálják, akkor a már külön szálakra szétbomlott protein láncok tovább szakadnak, kis aminosav peptidekké. A kollagén peptidek már hideg vízben is jól oldódnak, nagyon könnyen emészthetők a szervezet számára, valamint rendkívül gyors és jó a felszívódásuk. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy az elfogyasztott kollagén peptid több mint 90%-ban felszívódik és hasznosul, már a fogyasztást követő 1-2 órában. Ez a rendkívül gyors felszívódás a kulcsa annak, hogy ezek az esszenciális (= a szervezetünk által nem előállítható) peptidek és aminosavak eljussanak szervezetünkben a megfelelő helyekre, oda ahol szükség van rájuk.
A kollagén peptidek biológiai hasznosulása nagyon magas. Testünk építő kövei ők, melyek elengedhetetlenek szöveteink megújulásához, a haj, a csontok, az ízületek és a bőr fiatalon tartásához. Egyes kutatások arra jutottak, hogy a kollagén peptidek egyfajta üzenet átvivő anyagként is funkcionálnak a sejtek számára és beindítják az újabb kollagén rostok szintézisét, újra rendeződését, ezzel támogatva a szöveti struktúrák megújulását. További kutatások szerint a kollagén peptidek egészségre gyakorolt kiemelkedően pozitív hatását. A kollagén peptidek ugyanis hideg vízben is kiváló oldékonysággal rendelkeznek és biológiai hasznosulásuk, valamint bioaktivitásuk messze meghaladja a természetes zselatin pozitív egészségügyi hatásait. Emiatt a kollagén peptid sokkal inkább kívánatos szereplője a funkcionális étrendeknek és táplálék kiegészítőknek. A kollagén peptid molekuláris súlya rendkívül kicsi, 5000 Da alatti!
Az Oldódás, Felszívódás És Emészthetőség Változása A Különféle Kollagén Típusok Függvényében
Aktív Összetevők
- Hidrolizált kollagén 10 000mg
- Hialuronsav 50mg
- C-vitamin 120mg
- B5-vitamin 5mg
- B6-vitamin 1mg
- B7-vitamin 5000µg
- B12-vitamin 24µg
- Réz 1mg
- Kovasav 7mg
Adagolás
kollagén/nap adagok száma
10 000 mg – napi 25 ml – 20 napra
8 000 mg – napi 20 ml – 25 napra
6 000 mg – napi 15 ml – 33 napra
4 000 mg – napi 10 ml – 50 napra
Maximális adagja: napi 10 000 mg!
Állag
GMO-mentes és természetesen mentes a gluténtől, szójától, tojástól, laktóztól és a mogyoróféléktől. 100%-ban természetes ízű és színű folyadék.
Kiszerelés
A GyógyVarázs Kollagén Peptidje 500ml-es kiszerelésben érkezik. Felbontás után 2 hónapig használható. Hűtőszekrényben tartandó.
A kiszerelés tartalmazza a mérőedényt is, mellyel pontosan porciózható a szükséges napi adag.
Használat
A kívánt mennyiséget – lehetőleg naponta ugyan abban az időben – igya meg. (Vízzel, gyümölcslével, langyos, vagy hideg teával stb. keverhető.) A maximális napi adagot, amely 25ml (=10 000mg kollagén) ne haladja meg. Fontos tudni, hogy a táplálékkiegészítők nem helyettesítik a változatos étrendet.
Tárolás
Felbontás előtt hűvös, napfénytől védett helyen, felbontás után pedig hűtőszekrényben kell tárolni. Felbontást követően 2 hónapon belül fogyassza el. Gyermekektől távol tartandó.