Barion Pixel

KOLLAGÉN PEPTID 500ML

cikkszám: GV0016
Raktáron
21 790Ft
(43,5 Ft/ml)

A kollagén testünk egyik, ha nem a legfontosabb, építő eleme, mely szervezetünk összes fehérje tartalmának nagyjából 30%-át tesz ki. A kollagén az a kulcsfontosságú strukturális protein, mely kötést, rugalmasságot és regeneráló képességet biztosít a szervezet minden egyes kötőszövete részére, ide értve a bőrt, az ínakat, a szalagokat, a porcokat és csontokat. Összességében a kollagén egy erős és rugalmas ragasztó anyag, amely mindent egyben tart.

 • 100% természetesség
 • 10.000mg kollagén peptid
 • Bevizsgált és engedélyezett
 • Prémium minőség
 • Azonnali házhozszállítás
 • Rendelhet telefonon is: (20) 541 0000
 • 100% visszavásárlási garancia

Webáruházunkban lehetőség van szigorúan bevizsgált, engedélyezett, prémium minőségű, 100%-ban természetes kollagén peptid beszerzésére. Termékeinkhez 100% visszavásárlási garanciát, telefonos megrendelési lehetőséget, és azonnali házhozszállítást garantálunk.

Mi is a kollagén?

A kollagén az a „cement”, ami mindent összetart!

Több féle kollagén változat is jelen van szervezetünkben, de nagyjából 80-90% tartozik az I., II., vagy III.-as típusú kollagénok közé, melyek közül legnagyobb mennyiségben az I.-es típus található meg bennünk. Az I.-es típusú kollagén rostok jellemzője az óriási nyúlékonyság és a magas szakítószilárdság.

Szervezetünk szöveteiben különféle sejtek állítják elő a kollagént. Ezek a sejtek speciális aminosavakat és peptideket használnak a nagy, spirális kollagén struktúra felépítéséhez. Ezek aztán erős szövetté alakulnak, mely szerkezeti szinten támogatja szöveteink rugalmasságát és külső behatásokkal szembeni ellenállóképességét.

A kollagén szerepe a szervezetben (a kollagén nagyságrendi eloszlása a száraz testtömeg arányában)

KOLLAGÉN PEPTID 500ML

Ahogy öregszünk, a szervezetünk egyre kevesebb kollagén előállítására képes, melynek első jelei a 30-as évek környékén jelentkezik, majd 40-es éveinkre erősen fokozódik.

Lássuk hogyan:

 • Bőr – Ahogy a bőrsejtek aktivitása csökken, a bőrszerkezet rugalmasságáért és strukturális szerkezetéért felelős kollagén háló elkezd leépülni. A bőr dehidratálttá és vékonnyá válik, mely miatt megjelennek a ráncok és mély barázdák.
 • Csontok – A csontszerkezet újra termelődése kiegyensúlyozatlanná válik, melynek során a csont leépülése meghaladja a csontépülést. Ez vezet a csontritkuláshoz és a csont törékenységének fokozódásához.
 • Ízületek – Az öregedéssel járó csökkenő kollagén szint a porcok leépüléséhez- és ezáltal az ízületi funkció hanyatlásához vezet. Ennek következménye az ízületek diszkomfortja, majd az ízületi fájdalom, ízületi gyulladás tartós kialakulása.
 • Izmok – A kor előre haladtával az izomtömeg és az erőszint fokozatosan csökken, hanyatlik, mely kihatással lesz egyensúlyunkra, testtartásunkra és mozgástartományunk szintjére. Az öregedés egy természetes folyamat, azonban külső tényezők – mint például az életvitel, a káros környezeti hatások, a légszennyezés, vagy az UV sugárzás – felgyorsíthatják az öregedés folyamatát, amelyek az öregedés jeleinek idő előtti megjelenéséhez vezetnek.

KOLLAGÉN PEPTID 500ML

Mi A Kollagén Peptid?

A kollagén peptidek (azaz meghatározott sorrendben összekapcsolódó α-aminosavakból felépülő rövid polimerek) kis bioaktív peptidek, melyek a kollagén enzimatikus hidrolízisével jönnek létre. Más szóval a peptidek az egyes kollagén láncok molekuláris kötéseinek felbomlásával alakulnak ki. A hidrolízis a kollagén protein rostjait nagyjából 300-400 kDa (kilo Dalton tömegű) kis peptidekre csökkenti, melyek molekuláris súlya kisebb, mint 5000 Da. A kollagén peptideket más kifejezéssel hidrolizált kollagénnek, vagy kollagén hidrolizátumnak is nevezik.

A jelentősen kisebb mérető és sokkal könnyebben emészthető kollagén peptidet tehát kontrollált enzimatikus hidrolízissel lehet létrehozni.

Valahogy így: https://youtu.be/U9Gza_FX1dc

 

Milyen Gyakorlati Különbség Van A Kollagén, A Zselatin És A Kollagén Peptid Között?

A kollagén egy biztonságos, természetes összetevő, mely különböző típusokba sorolható. Hús tartalmú ételekben, vagy akár zselatin tartalmú desszertekben is találkozunk vele. Oldékonysága, emészthetősége és felszívódása típusonként változik.

natív kollagén triplán csavart láncolatú aminosavakból áll, és strukturális szinten erősíti testünket. Ez a kollagén típus nem oldódik. Tipikus felhasználása a kollagén alapú gyógyszerburkok, a sebészeti tamponok stb. A natív kollagén molekuláris súlya nagyjából 300-400 kDa.

zselatint a kollagén részleges hidrolízisével állítják elő. Ekkor a triplán csavart kollagén láncolatok különálló szálakra bomlanak. A zselatin kizárólag forró vízben oldódik és ahogy lehűl, zselés állagot vesz fel. (Gyakorlatilag ez történik a kocsonyával, amikor annak elkészítése során kifőzésre kerül a természetes zselatin az állati szövetekből.) Gél- és habképző, emulgáló és kötő/ragasztó tulajdonságai miatt, a zselatint gyakran használják kulináris, konyhai alapanyagként. A zselatin a gyógyszeripar számára is nélkülözhetetlen kötőanyag a kemény és puha kapszulák, tabletták gyártásához. A zselatin molekuláris súlya 50 kDa.

Amikor a zselatint tovább hidrolizálják, akkor a már külön szálakra szétbomlott protein láncok tovább szakadnak, kis aminosav peptidekké. A kollagén peptidek már hideg vízben is jól oldódnak, nagyon könnyen emészthetők a szervezet számára, valamint rendkívül gyors és jó a felszívódásuk. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy az elfogyasztott kollagén peptid több mint 90%-ban felszívódik és hasznosul, már a fogyasztást követő 1-2 órában. Ez a rendkívül gyors felszívódás a kulcsa annak, hogy ezek az esszenciális (= a szervezetünk által nem előállítható) peptidek és aminosavak eljussanak szervezetünkben a megfelelő helyekre, oda ahol szükség van rájuk.

A kollagén peptidek biológiai hasznosulása nagyon magas. Testünk építő kövei ők, melyek elengedhetetlenek szöveteink megújulásához, a haj, a csontok, az ízületek és a bőr fiatalon tartásához. Egyes kutatások arra jutottak, hogy a kollagén peptidek egyfajta üzenet átvivő anyagként is funkcionálnak a sejtek számára és beindítják az újabb kollagén rostok szintézisét, újra rendeződését, ezzel támogatva a szöveti struktúrák megújulását. További kutatások szerint a kollagén peptidek egészségre gyakorolt kiemelkedően pozitív hatását. A kollagén peptidek ugyanis hideg vízben is kiváló oldékonysággal rendelkeznek és biológiai hasznosulásuk, valamint bioaktivitásuk messze meghaladja a természetes zselatin pozitív egészségügyi hatásait. Emiatt a kollagén peptid sokkal inkább kívánatos szereplője a funkcionális étrendeknek és táplálék kiegészítőknek. A kollagén peptid molekuláris súlya rendkívül kicsi, 5000 Da alatti!

 

Az Oldódás, Felszívódás És Emészthetőség Változása A Különféle Kollagén Típusok Függvényében

KOLLAGÉN PEPTID 500ML

Aktív Összetevők

 • Hidrolizált kollagén    10 000mg
 • Hialuronsav                        50mg
 • C-vitamin                            120mg
 • B5-vitamin                              5mg
 • B6-vitamin                              1mg
 • B7-vitamin                          5000µg
 • B12-vitamin                            24µg
 • Réz                                          1mg
 • Kovasav                                   7mg

Adagolás

kollagén/nap                                adagok száma

10 000 mg     –     napi 25 ml     –     20 napra

8 000 mg     –     napi 20 ml     –     25 napra

6 000 mg     –     napi 15 ml     –     33 napra

4 000 mg     –     napi 10 ml     –     50 napra

Maximális adagja: napi 10 000 mg!

 


Állag

GMO-mentes és természetesen mentes a gluténtől, szójától, tojástól, laktóztól és a mogyoróféléktől. 100%-ban természetes ízű és színű folyadék.

 


Kiszerelés

A GyógyVarázs Kollagén Peptidje 500ml-es kiszerelésben érkezik. Felbontás után 2 hónapig használható. Hűtőszekrényben tartandó.

A kiszerelés tartalmazza a mérőedényt is, mellyel pontosan porciózható a szükséges napi adag.

 


Használat

A kívánt mennyiséget – lehetőleg naponta ugyan abban az időben – igya meg. (Vízzel, gyümölcslével, langyos, vagy hideg teával stb. keverhető.) A maximális napi adagot, amely 25ml (=10 000mg kollagén) ne haladja meg. Fontos tudni, hogy a táplálékkiegészítők nem helyettesítik a változatos étrendet.

 


Tárolás

Felbontás előtt hűvös, napfénytől védett helyen, felbontás után pedig hűtőszekrényben kell tárolni. Felbontást követően 2 hónapon belül fogyassza el. Gyermekektől távol tartandó.

Kollagén Vélemények

Még nem érkezett ehhez a termékhez értékelés

Kapcsolódó bejegyzések