Édesmandula Olaj 100ml

2,490 Ft

Az édesmandula olaj kiváló

A GyógyVarázs 100% Édesmandula Olaja kiváló forrása az omega 6 és 9 zsírsavaknak. Egyik fő komponense az erős antioxidáns tulajdonságairól ismert E-vitamin, sok egyéb vitamin- és ásványi anyag mellett. Az olajat praktikusan záródó flakonba töltjük, hogy egy cseppje se vesszen kárba. Semmilyen egyéb hozzáadott adalékanyagot, tartósítószert stb. nem tartalmaz a termék. Kiszerelés: 100ml.

Cikkszám: gyvedesmandula Kategóriák: , , ,

Leírás

Az édesmandula olaj (Prunus dulcis) hideg sajtolással kerül kinyerésre a nem mérgező édes-mandulából. A mandula eredetileg a Közel-Keletről származik, ám mára a világ legnagyobb mandulaexportőrévé Kalifornia vált. Az utóbbi 20 évben itt megduplázódott a mandulatermelés. Ennek oka többek közt arra vezethető vissza, hogy az utóbbi években jelentősen megnövekedett a tudatos táplálkozást követők tábora, valamint az Amerika Kardiológiai Társaság előszeretettel ajánlja a mandula fogyasztást annak szívre gyakorolt előnyös tulajdonságai miatt.

Az édesmandula olaj nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, K-vitamint, káliumot, magnéziumot, cinket, egyszeresen- és többszörösen telítetlen zsírsavakat, valamint egy sor további vitamint, ásványi anyagot és proteint melyek által a mandulaolaj kiváló hatással van a szív, a bőr és a haj egészségére.

Az olaj egyötöde olajsav (omega 9), és mintegy kétharmada linolénsav (omega 6). Kiemelkedően jó gyulladás csökkentő- és immunerősítő hatású. Növeli a szervezetben a „jó” koleszterin – azaz a HDL – szintjét, valamint segít csökkenteni a „rossz” – azaz LDL – koleszterin mennyiséget.

Mint a legtöbb növényi olajat, úgy az édesmandula olajat sem szabad magas hőnek kitenni, mivel ezáltal elveszíti áldásos tulajdonságait, lebomlanak értékes összetevői. A legjobb dersszingként, salátaöntetként fogyasztani.

Az édesmandula olajjal kapcsolatos további tudnivalókért keresse fel az alapanyagot tudásbázisunkban, erre a linkre kattintva!

Termékösszetétel

Név Rövid jelölés Százalék
palmitinsav C16:0 5.37
sztearinsav C18:0 3.12
olajsav (oleinsav, vagy omega 9) C18:1 52.94
linolénsav (vagy omega 6) C18.:2 36.3
alfa linolénsav (omega 3) C18:3 0.19
arachid sav C20:0 0.3
eikozénsav C20:1 0.22
behénsav C22:0 0.28

 

Tárolás, felhasználás

Lehetőleg hűvös-, direkt napfénytől védett helyen tartsuk. Az olajat ugyanakkor nem javasoljuk extrém hőváltozásnak kitenni, így hűtőszekrényben sem ajánljuk tárolását, illetve sütés, vagy extrém magas hőkezelés hatására értékes alkotóelemei lebomlanak.

Használat után győződjünk le, hogy a tárolóflakon megfelelően le van zárva.

Olajaink eltarthatósági ideje változó, általában 6 és 24 hónap közötti, de a pontos dátum a termék csomagolásán is feltüntetésre kerül.

Visszajelzés

Ezúton kérjük és buzdítjuk minden kedves Páciensünket, hogy a termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatos tapasztalataikat legyenek kedvesek megosztani velünk. Kérjük, hogy amennyiben már kipróbálta termékünket, legyen szíves véleményezni azt, mert ezeket a tapasztalatokat felhasználva szeretnénk termékeinket tovább fejleszteni, illetve kínálatunkat bővíteni. Előre is köszönjük segítségét!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Édesmandula Olaj 100ml” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.