A GyógyVarázs 100% Szőlőmag Olaj többek közözött magas E-vitamin tartalma és speciális antioxidáns vegyületei miatt kiemelkedő hatású, hidegen sajtolt növényi olaj, melyet praktikusan záródó flakonba töltünk. Semmilyen egyéb hozzáadott adalékanyagot, tartósítószert stb. nem tartalmaz a termék. Kiszerelés: 100ml.
A szőlőmag olaj kinyerése általában valamilyen borszőlő faj magjából történik. Kutatások szerint a szőlőmag a gyümölcs talán legértékesebb része élettani szempontból. Tele van erős antioxidánsokkal és az oligomer proanthocyanidin komplex (OPC) nevű növényi vegyülettel.
Átfogó tanulmányok szerint az OPC kiemelkedő antioxidáns hatással rendelkezik, hatékonyan véd a káros szabad gyökök ellen, valamint gyulladáscsökkentő, rákmegelőző, illetve vírusellenes tulajdonságokkal bír.
A szőlőmag olaj sajátossága, hogy a legtöbb növényi olajhoz képest relatíve jól tűri a hőkezelést, ezért akár főzhetünk, süthetünk vele, anélkül, hogy az értékes összetevők lebomlanának, vagy karcinogén vegyületekké alakulnának.
Az olaja antioxidáns vegyületei – mint a flavonoidok, a fenol procyanidin és a nagy mennyiségű linolénsav – védik az érrendszer rugalmasságát, óvják azt a károsodásokkal szemben, amely jótékonyan hat a magsavérnyomás betegségre.
A szőlőmag olaj magas – az olíva olajhoz képest például kétszeres – E-vitamin tartalommal rendelkezik. Mindössze egy kanálnyi olajban kb. 4mg E-vitamin található, ami a felnőttek számára ajánlott napi vitaminbevitel egyharmada. Ez a vitamin erős antioxidáns, melynek fokozott hatása van az immunrendszer megfelelő működésére, véd a fertőzések, baktériumok ellen, valamint a rákos sejtek elpusztításában is szerepe van.
Egyes tanulmányok szerint a szőlőmag olaj megakadályozza az Alzheimer kór kialakulását kísérleti patkányokban, mivel erős gyulladáscsökkentő és gátolja az agyban a betegség hatására megjelenő fehérjelerakódások, beta-amyloid plakkok kialakulását.
Termékösszetétel
Tárolás, Felhasználás
Lehetőleg hűvös-, direkt napfénytől védett helyen tartsuk. Az olajat ugyanakkor nem javasoljuk extrém hőváltozásnak kitenni, így hűtőszekrényben sem ajánljuk tárolását, illetve sütés, vagy extrém magas hőkezelés hatására értékes alkotóelemei lebomlanak.
Használat után győződjünk le, hogy a tárolóflakon megfelelően le van zárva.
Olajaink eltarthatósági ideje változó, általában 6 és 24 hónap közötti, de a pontos dátum a termék csomagolásán is feltüntetésre kerül.